Helyi közélet

2017.12.13. 08:49

Újabb játszótér az ember legjobb barátjának Nyíregyházán

Nyíregyháza - Több mint hatmillió forintból épült kutyafuttató a Malomkertben.

Nyíregyháza - Több mint hatmillió forintból épült kutyafuttató a Malomkertben.

Az örökösföldi, az érkerti, a jósavárosi, a Széna téri és a Homok sori után kedd délután újabb körbekerített, zárt kutyafuttatót adtak át Nyíregyházán – ezúttal a Malomkertben, a Kert közi Tündérkert Keleti Óvodával szemben.

Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő a környéken élő kutyabarátokkal közösen vágta át a nemzetiszín szalagot, a négylábúak pedig azonnal birtokba vették új játszóterüket.

– A záportározó átadása után újabb örömteli esemény a 6,25 millió forintos önkormányzati forrásból épült malomkerti kutyafuttató felavatása. Ezzel együtt már a város tizenkét pontján játszhatnak, futkározhatnak póráz nélkül a kutyák. Az idén ez a második hasonló beruházás a megyeszékhelyen – mondta Rákóczi Ildikó.

Fotó: Janics Attila

Stompné Zákány Sarolta fekete tacskója az elsők között próbálta ki az új akadálypályát.

– Nagy szükség volt már a zárt kutyafuttatóra, mert itt póráz nélkül futkározhatnak, játszhatnak. Eddig nem mertük elengedni a kistestű kutyusainkat, féltünk, hogy a nagyobbak bántják őket, de már ettől sem kell tartanunk, mert külön lehet őket választani.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában