Helyi közélet

2017.12.13. 19:12

Vízügyiseket toboroztak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A nyíregyházi „Éviszben” tartotta utolsó, tizedik állomását az országos vízügyi roadshow.

Nyíregyháza - A nyíregyházi „Éviszben” tartotta utolsó, tizedik állomását az országos vízügyi roadshow.

Szeged, Szolnok, Baja, Barcs, Tokaj, Békéscsaba, Budapest, Miskolc és Székesfehérvár után, szerdán a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziumában népszerűsítette a vízügyi szakmát a továbbtanulás előtt álló vagy éppen dolgozni vágyó középiskolásoknak az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és 12 területi igazgatósága, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) újonnan megalakult Víztudományi Kara. A közel egy hónapos kampány alatt több mint ezer diákkal találkozott a lelkes vízügyes csapat.

Dr. Bíró Tibor dékán a bajai NKE új képzését ismertetve megjegyezte: – Tekintélyes a kereslet, ennél fogva a kereseti lehetőség is a vízügyi szakemberek körében. Az utóbbi időben mintegy 30 százalékkal nőttek a bérek ebben az ágazatban, az életpályamodell számos előrelépési lehetőséget kínál a munkavállalóknak, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy „akit egyszer a vízügy párája megcsapott”, szereti a hivatását és a kihívásokat, az hosszú évekre, évtizedekre tagja marad e szerteágazó, mégis átjárható ágazatnak. A dékán hozzátette: a naprakész tudást nyújtó, gyakorlatorientált oktatás mellett figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra is a campuson.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország december 14-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában