Helyi közélet

2018.01.16. 11:34

A katedráról – Kisszekeres élére

Kisszekeres - A szavazópolgárok vasárnapi döntése alapján Kisszekeres új polgármestere Váradiné Vincze Szilvia. Igaz, már korábban borítékolni lehetett volna ezt a döntést, hiszen a polgármesteri tisztségért egyedüli jelöltként indult.

Kisszekeres - A szavazópolgárok vasárnapi döntése alapján Kisszekeres új polgármestere Váradiné Vincze Szilvia. Igaz, már korábban borítékolni lehetett volna ezt a döntést, hiszen a polgármesteri tisztségért egyedüli jelöltként indult.

A település most megválasztott vezetője számára nem ismeretlen a közösségért végzett munka, hiszen korábban huszonnégy éven keresztül szolgálta a települést önkormányzati képviselőként, nyolc éven át dolgozott alpolgármesterként, huszonhárom éve pedig a helyi református presbitériumnak is a tagja.

Közös érdek a fejlődés

– Először is hadd köszönjem meg a település lakóinak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Nagyon örülök a magas részvételi aránynak, mert azt jelzi, hogy az itt élők számára fontos a település jövője. Nagy, embert próbáló feladatok várnak ránk, és azokat csak együtt, összefogással tudjuk megvalósítani. Arra törekszem, hogy a vasárnap megválasztott négy független önkormányzati taggal minél eredményesebben dolgozhassam, hiszen valamennyiünk közös érdeke a település fejlődése.

– Tennivaló pedig van bőven, éppen ezért jó lenne minél hamarabb megtartani az alakuló ülést, illetve letenni az esküt, hogy elkezdhessük az érdemi és hatékony munkát. A legfontosabb feladat a pénzügyi helyzet stabilitása. Az önkormányzatnak van több nyertes pályázata, azok megvalósítására is nagy figyelmet kell fordítanunk. Az energiahatékonyság jegyében megújul majd a kultúrház, valamint az önkormányzati utak kezelésére, munkagépek beszerzésére is nyert támogatást a falu.

A település új polgármestere bár Jánkmajtison nőtt fel, a kisszekeresi származású férje révén 1980 óta mondhatja lakóhelyének ezt a kis szatmári települést. Jól ismeri az embereket, a családok gondjait, problémáit, tanítónőként pedig a gyermekek szüleivel is rendszeresen tartja a kapcsolatot.

Újabb pályázati lehetőségek

– A céljaim között szerepel, hogy valamennyi korosztály számára tegyük könnyebbé és sokszínűbbé a mindennapi életet – foglalta össze röviden terveit Váradiné Vincze Szilvia. – Fontosnak tartom az egészséges életmód és mozgáskultúra erősítését, a kultúráért és a közösségért tenni akarók támogatását, a házi segítségnyújtás továbbfejlesztését, az esztétikus faluközpont kialakítását, valamint célom szorosabbá tenni a fiatalok kötődését a faluhoz.

– Figyelemmel kell kísérnünk az újabb pályázati lehetőségeket is a község fejlesztése érdekében. Három leányt neveltem fel, már mind a hárman önálló életet élnek, így több időm jut a település ügyeivel foglalkozni.

KM-MML


Programok a családdal

Befejezésül arra voltunk kíváncsiak, mi jelenti vajon a pihenést, a kikapcsolódást Kisszekeres új polgármestere számára:

– Nagyon szeretek olvasni, a két unokámmal foglalkozni, valamint a családtagokkal és a barátokkal közös programokat szervezni.


[related-post post_id="3736307"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában