Helyi közélet

2018.01.10. 18:42

A tehetségek partnerei

Nyíregyháza - Partnertalálkozót szervezett a VLAMI a Hotel Lugasban.

Nyíregyháza - Partnertalálkozót szervezett a VLAMI a Hotel Lugasban.

Amióta saját, önálló székhelyen, új iskolaépületben működik az aktuális tanévtől a közel 20 esztendős Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola (VLAMI), még jobban szem előtt van. A Bethlen Gábor utca 30. szám alatt székelő intézmény vezetői úgy látták jónak, ha partnertalálkozóval kezdik az esztendőt.

A segítségnyújtás a cél

A TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács, a Vásárhelyi Művészeti Iskola és a Vásárhelyi Tehetségpont közös rendezvényén részt vettek a művészeti iskola társintézményeinek vezetői, a diákönkormányzat, az SZMK képviselői, az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai, a tehetségpontok képviselői, a NYUNYIC (Nyugdíjas Nyírségesek Clubja) és a Nyírség Táncegyüttes vezetői, a cégek, a szervezetek, az együttműködő külső partnerek és természetesen a nevelőtestület tagjai.

– A TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács tájékoztatta a jelenlévőket a tehetségsegítő projektről, a korábbi tevékenységeiről és a terveiről, amelyeknek a szakmai programok mellett lényeges eleme a Tehetség Alap létrehozása. Annak célja a tehetségsegítők elismerése, az ösztöndíj támogatás, az eszközök biztosítása, a tehetséges tanulók versenyeztetése, utaztatása, valamint térítési díj- és tandíj-támogatással a művészeti képzésük elősegítése – közölte Demarcsek György, a TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke.

A rendezvényen Kormos Dénes, a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja tartott előadást a tehetséggondozás, a tehetségpontok és a tehetségtanácsok együttműködéséről, szerepéről.

KM


Mindannyian mások...

– Január 31-én az Első Nyíregyházi Lions Club és a Tehetségsegítő Tanács immár ötödik alkalommal rendezi meg a Vikár Sándor Zeneiskolában a Mindannyian mások vagyunk! elnevezésű programot. A tehetségek bemutatása és közös tevékenykedése mellett a társadalmi együttműködést és érzékenyítést is szolgáló rendezvényével párhuzamosan Tehetség konferenciára is várjuk a tehetségpontok képviselőit, a tehetségsegítő pedagógusokat, együttműködő partnereket – újságolta Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi Tehetségpont vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában