Helyi közélet

2018.01.09. 13:19

Csatornázást is hoz az új év a szomszédoknak

Tiszatelek - Megyénk legtöbb településén már szinte természetes, hogy vezetékek szállítják a szennyvizet a tisztítótelepekre, vannak még azonban olyan falvak, ahol hiányzik ez a beruházás.

Tiszatelek - Megyénk legtöbb településén már szinte természetes, hogy vezetékek szállítják a szennyvizet a tisztítótelepekre, vannak még azonban olyan falvak, ahol hiányzik ez a beruházás.

Éppen ezért várták fokozott izgalommal Tiszatelek, Beszterec és Újdombrád lakói az idei esztendőt, ugyanis a tervek szerint tavasszal megkezdődik mindhárom községben közös beruházásban a szennyvízcsatorna-hálózat és a szennyvíztisztító-telep építése 2,9 milliárd forint összértékben. A környezetvédelmi fejlesztés mellett egy másik beruházás megvalósulását is nagyon várják a település kisebb és nagyobb lakói: A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a tiszateleki önkormányzat pályázaton elnyert 226 millió forintot egy új óvoda építésére, amelynek a közbeszerzése folyamatban van. A település vezetői úgy tervezik, az év végén már fel is avathatják az új és modern gyermekintézményt.

– A fejlesztéseket tekintve az elmúlt évünk is eredményes volt. Hazai forrásból nyert az önkormányzatunk 60 millió forintot az egészségügyi ház felújítására és a védőnői szolgálat korszerűsítésére, a beruházás 2017 végén megvalósult – tájékoztatta lapunkat Gégény Géza Zsolt, Tiszatelek polgármestere. – Tavaly, az év végén nyertünk a polgármesteri hivatal felújítására is 28,7 millió forintot hazai forrásból. Folyamatosan munkát ad az önkormányzat számára a külterületi utak felújítása. Ezek az utak a települést a Tisza gátjával, illetve az üdülőövezettel kötik össze. Jelentős könnyebbség lesz majd a karbantartásukban, hogy a Vidékfejlesztési Program keretén belül elnyertünk 45 millió forintot, amit egy új MTZ 82-es traktor és gréder vásárlására fordíthatunk.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában