Helyi közélet

2018.01.29. 14:28

Együtt-sajtótájékoztató: Újabb feljelentést küldött a megyei főügyészségre

Nyíregyháza – Jelentős összegű, több százmillió forint kártérítést és egyéb költségeket ítélt meg a Tömbkórház eredeti tervezőjének a Kúria, részben helyben hagyva, részben módosítva a Debreceni Ítélőtábla tavalyi döntését – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Lövei Csaba.

Nyíregyháza – Jelentős összegű, több százmillió forint kártérítést és egyéb költségeket ítélt meg a Tömbkórház eredeti tervezőjének a Kúria, részben helyben hagyva, részben módosítva a Debreceni Ítélőtábla tavalyi döntését – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Lövei Csaba. Az Együtt önkormányzati képviselője elmondta: tavaly különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői jogok megsértése miatt feljelentést tett, a nyomozás jelenleg is folyik. – A Tömbkórház tervezésével kapcsolatos nemrég hozott végleges és megfellebbezhetetlen ítélet után, január 29-én megküldtem az újabb feljelentést a megyei főügyészségre, ezúttal hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt. A polgári perben megállapított felelősség után ki kell derülnie annak, hogy kit terhel a bűnügyi felelősség azért, hogy közpénzből, az állampolgárok pénzéből ilyen összegű kártérítést kell kifizetni egy 2010-ben hozott döntés miatt – tette hozzá Lövei Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában