Helyi közélet

2018.01.20. 13:04

Élményhez juttatni az ifjakat

Vásárosnamény - Több szolgáltatással szeretnék segíteni a lakosság mindennapi életet.

Vásárosnamény - Több szolgáltatással szeretnék segíteni a lakosság mindennapi életet.

Számos korlátot, akadályt állít még napjainkban is a nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok elé az előítélet, a hátrányos megkülönböztetés.

Szociálpszichológus segít a társadalmi problémák feldolgozásában." Kovács László

Közösen az egyházzal

E falak ledöntése érdekében fogott össze Vásárosnaményban a Fiatalok Kulturális Szövetsége Ifjúsági Egyesület és a Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség. Úgy döntöttek, hogy elindítanak közösen egy programot, amely a Társadalmi kohézió Szabolcsban – Közösen az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés ellen címet kapta.

A célokról és a tervekről pénteken tartottak tájékoztatót Bereg fővárosában. A civil szervezet és az egyházközség kezdeményezését méltatta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Filep Sándor polgármester, valamint megnyitó beszédében dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is.

A programot Kovács László, az ifjúsági egyesület elnöke mutatta be. Mint elmondta, kialakítanak egy közösségi teret, ahol klubfoglalkozások és különböző rendezvények várják majd az érdeklődőket a közösségi élet erősítése érdekében.

Színházban, táborban

– Több szolgáltatással szeretnénk segíteni a mindennapi életet a projekt két éve során. A Bázis Pont Közösségi Központban lesz ingyenes internet, szociálpszichológus segít díjmentesen a társadalmi problémák feldolgozásában, s ugyancsak díjmentes lesz a jogi és pszichológiai tanácsadás is – tájékoztatta lapunkat Kovács László.

– A város teljes lakosságát várjuk a rendezvényekre, nem csak a fiatalokat. Az egyházzal közösen szervezünk majd programot az anyukáknak, a gyermekeknek, a házaspároknak, de az egyház külön is tart majd klubfoglalkozásokat. A legfontosabb célunk, hogy minél több élményhez juthassanak a fiatalok a koncertek, a színházi előadások, a nyári táborozások által, s hogy egy közösség aktív tagjai lehessenek.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában