Helyi közélet

2018.01.25. 17:01

Fidesz-sajtótájékoztató: Február 15-én forgalomba állnak az új buszok

Nyíregyháza - Az élhető város és költségvetése címmel tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz nyíregyházi önkormányzati képviselői.

Nyíregyháza - Az élhető város és költségvetése címmel tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz nyíregyházi önkormányzati képviselői. - Rekordösszegű, több mint 73 milliárd forintos költségvetést fogadtunk el. Ebből 32 milliárd jut a működésre, 27 pedig beruházásokra, amelyektől élhetőbb, szebb, korszerűbb lesz a városunk – mondta Szilvási István.

Halkóné dr. Rudolf Éva történelmi jelentőségűnek nevezte Nyíregyháza 2018-as költségvetését, majd hozzátette: február 15-én használatba vehetjük a gázüzemű buszokat, ami ugyancsak fontos tény az élhető város szempontjából.

- A tömegközlekedés lebonyolításához – a tartalékot nem számítva – 72 járműre van szükség, tehát a 36 normál és öt csuklós forgalomba állásával kizárólag modern, alacsonypadlós buszok járnak majd a városban. Az új, wifivel ellátott, klimatizált buszok nemcsak kímélik a környezetet, számos lehetőség is rejlik bennük, amilyen például az elektronikus jegyvásárlás bevezetése. Közbiztonság, kulturális és tanulási lehetőségek terén sincs szégyenkeznivalónk – emelte ki Halkóné dr. Rudolf Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában