Helyi közélet

2018.01.23. 17:50

Gyűlöletbe forduló szerelem a nyíregyházi színpadon

Nyíregyháza - Először rendez a nyíregyházi színházban Végh Zsolt.

Nyíregyháza - Először rendez a nyíregyházi színházban Végh Zsolt.

Egy mesésen induló szerelemre, és 15 boldognak tűnő évre tesz pontot a válni akaró Barbara, ám döntése nyomán elszabadul a pokol. A tét látszólag az, kié lesz a gyönyörű házuk, ám valójában már egymás testi és lelki egészségének tönkretételén, a másik teljes anyagi és fizikai megsemmisítésén fáradoznak, két, pénzért mindenre képes ügyvéd halálos szorításában.

Emlékezetes feldolgozások

A Rózsák háborúja, a nevető és borzongó izmok megdolgozásán túl arra is keresi a választ: hogy semmisül meg, szinte percek alatt egy közösen felépített élet, miért törvényszerű, hogy a szeretet gyűlöletbe forduljon? A sok előadást megért Broadway-komédia legemlékezetesebb feldolgozása az 1989-es filmváltozat, melynek főszereplői Michael Douglas és Kathleen Turner voltak, a nyíregyházi színpadon pedig Kuthy Patrícia és Rák Zoltán küzdenek meg egymással a Móricz Zsigmond Színházban először dolgozó, több díjnyertes filmet és színpadi alkotást is jegyző Végh Zsolt rendezésében. Az olvasópróbák hétfőn kezdődtek, a bemutatót március 2-án tartják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában