Helyi közélet

2018.01.26. 15:46

MSZP-sajtótájékoztató: "A szociális kiadások aránya túl alacsony"

Nyíregyháza - Közgyűlés után címmel tartották pénteki sajtótájékoztatójukat a nyíregyházi szocialisták.

Nyíregyháza - Közgyűlés után címmel tartották pénteki sajtótájékoztatójukat a nyíregyházi szocialisták. - A kiugróan magas összegű 2018-as költségvetésből is kitűnik, hogy választási évben járunk. A beruházások azonban évi 600-700 millió forint üzemeltetési többletköltséget vonnak maguk után, miközben a Fidesz-kormány önkormányzatoknak nyújtott támogatása folyamatosan csökken: Nyíregyháza működési bevétele 466 millió forinttal kevesebb, mint 2017-ben – indokolta Nagy László frakcióvezető, hogy miért szavaztak nemmel a költségvetésre.

Jeszenszki András szerint egyes beruházások – például az új stadion – vitathatóak, míg másoknál – ilyen a tanuszoda – szélesebb körű egyeztetésre lett volna szükség, a szociális kiadások aránya pedig túl alacsony. - Örvendetes, hogy ugyan egyéves késéssel, de megérkeztek a gázüzemű buszok. A több évtizedes vonalhálózat azonban nem követte a város demográfiai, szerkezeti változásit, s amíg át nem alakítják a mai igényeknek megfelelően, nem várható érdemi javulás a tömegközlekedésben – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában