Helyi közélet

2018.01.12. 18:32

Párizsi út lesz a megmérettetés fődíja

Nyíregyháza - A cél, hogy a tanulók megismerkedjenek a problémamegoldás módszertani hátterével.

Nyíregyháza - A cél, hogy a tanulók megismerkedjenek a problémamegoldás módszertani hátterével.

A nagy érdeklődésre tekintettel január 21-éig regisztrálhatnak a diákok az országos középiskolai problémamegoldó versenyre. A történelmi témákat feldolgozó stratégiai vetélkedőt ötödször szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata. Az elmúlt években már közel 1500 tanuló vett részt az ország legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló esettanulmány-versenyén. A fiataloknak fontos motiváló tényező, hogy a győztes csapat négynapos párizsi utat nyerhet.

Négy forduló

– A részvételt elsősorban azoknak a diákoknak ajánljuk, akiket érdekel a stratégia és a problémamegoldás világa, valamint szeretnék fejleszteni logikai, érveléstechnikai és prezentációs képességeiket. A verseny célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a problémamegoldás módszertani hátterével, valamint hogy bővítsék történelmi ismereteiket – mondta Dékány József, a szervezők csapatának vezetője.

A négyfordulós megmérettetésen valamennyi középiskolás részt vehet, aki otthonosan mozog a történelem világában, szeret érvelni és csapatban dolgozni. Fontos kritérium, hogy a diákok háromfős csapatban regisztrálhatnak, ugyanakkor nem kitétel, hogy egy intézményből érkezzenek. Jelentkezni az okpv.hu/regisztracio oldalon található online felület kitöltésével lehet.

Az első, január 28-áig tartó fordulóban a versenyzők a Case Solvers honlapján elérhető, online történelmi esettanulmányt oldanak meg, amit egy újabb, február 11-én záródó netes etap követ. Az első két fordulóban elért teljesítmény alapján az adott régiókból a nyolc legmagasabb pontszámot elérő csapat jut be a március 3-án megrendezendő regionális döntők egyikébe. Az országos finálét március 24-én szervezik az MCC budapesti székhelyén, amelyen a legjobb 24 csoport vehet majd részt.

A diákoknak érdemes az utolsó fordulóba jutásért küzdeniük, hiszen azon kívül, hogy az első három helyezett automatikusan felvételt nyer az MCC Középiskolás Programjába, értékes nyeremények is várnak rájuk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában