Helyi közélet

2018.01.18. 10:41

Rekordévet zárt a nyíregyházi erdei iskola

Nyíregyháza - Újabb eredményes évet tudhat maga mögött a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének fenntartásában működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola.

Nyíregyháza - Újabb eredményes évet tudhat maga mögött a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének fenntartásában működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Tavaly az intézményben 71 foglalkozást és programot tartottak, amelyeken több mint 5600 gyerek vett részt, vagyis egy év alatt 25 százalékkal növekedett az erdei iskolába látogató diákok száma.

– A legnépszerűbb rendezvények között volt a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” című program: két nap alatt több mint 1200-an ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben. Korábban soha nem tapasztalt érdeklődés mutatkozott a már hagyományos NYÍRERDŐ Nap iránt is, ahol ezernél több résztvevőt regisztráltunk. A madarak és fák napja alkalmából a Tuzson János Botanikus Kerttel és a Magyar Madártani Egyesület helyi csoportjával közösen rendezett programon több mint ötszáz gyerek vett részt.

– Az erdei iskolában tucatnyi foglalkozás közül választhattak a csoportok. Petrilláné Bartha Enikő iskolavezető irányításával a legnagyobb számban az erdő élővilágáról, az erdőgazdálkodásról, az erdészek tevékenységéről és a madarakról tanultak a diákok. Természetesen az idén is várjuk az óvodásokat és az iskolásokat, az első tíz csoport egy-egy madáretetőt kap ajándékba – tájékoztatta lapunkat Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában