Helyi közélet

2018.01.03. 16:04

Tippeljen, hány megállított szabolcsi sofőr volt ittas szilveszterkor és az új év első napján!

Nyíregyháza - A rendőrök két nap alatt több ezer járművezetőt ellenőriztek, no de hányan voltak ittasak?

Nyíregyháza - A rendőrök két nap alatt több ezer járművezetőt ellenőriztek, no de hányan voltak ittasak?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az alárendeltségében működő helyi rendőrkapitányságok „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzés végeztek a megye közútjain 2017. december 31-én és az újév első napján. A közúti kontroll elsősorban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a közúti balesetek megelőzésére irányult. A rendőrök két nap alatt több ezer járművezetőt ellenőriztek, akik közül 17 sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően 11 fővel szemben közigazgatási hatósági eljárás, míg 6 fővel szemben büntetőeljárást indítottak.

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, mindamellett, hogy saját és mások életét is veszélynek teszi ki, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat! Kérjük ezért, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában