Helyi közélet

2018.01.18. 16:47

Tűzifadepó a Tüzér utcán

Nyíregyháza - Az idén összesen 4500 mázsa fa és 448 zsák brikett áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére.

Nyíregyháza - Az idén összesen 4500 mázsa fa és 448 zsák brikett áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére.

Javában osztják a hűvös halomba vágott fákat a hidegben. A nyíregyházi önkormányzat ezen a télen is biztosít tűzifát a rászorulóknak. Már december elején elkezdték osztani a szociális tűzifát a NyírVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai telephelyéről.

Papírbrikett is készült

– A Tüzér utcai telephelyen az idén összesen 4500 mázsa fa és 448 zsák brikett áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére – összegzett Szabó Edina sajtószóvivő. Hozzáfűzte: – A tűzifa az év során elvégzett faápolási, fakivágási és gallyazási tevékenység során gyűlt össze, a papírbrikettet pedig a hajléktalan közfoglalkoztatási program résztvevői állították elő. Eddig közel 980 mázsa tűzifát, és 110 csomag (csomagonként 10-15 kg) papírbrikettet osztottunk szét a rászorulóknak.

Az enyhe december után a mínuszok dominálnak. A Rendkívüli hideg időjárás esetén a krízishelyzetben lévő családoknak biztosítják a tüzelőanyagot, erre a célra összesen ezer mázsa tűzifát különítettek el. A rászorulók négy mázsa tűzifát és egy csomag brikettet igényelhetnek.

Sajabó László Dália utcai lakos nehezményezte, hogy mivel nincs pénzük fuvardíjra, így nem tudja, miként kerül el hozzájuk a fa.

– A NyírVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai telephelyéről lehet elszállítani a tüzelőt. A külterületi városrészekben és bokortelepüléseken élők a távolság miatt sok esetben nem tudták megoldani a fa elszállítását, ezért a városüzemeltető társaság az igénylők számának megfelelő mennyiséget szállítja ki a külterületi városrészekbe.

– Az idős, beteg, mozgásukban korlátozott rászorulók a tűzifa feldarabolásához a mezőőrök segítségét kérhetik – tette hozzá végezetül Szabó Edina sajtószóvivő.

KM—LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában