Helyi közélet

2018.01.22. 14:41

Záhonyi mese a pénzről és a szeretetről

Záhony - Két és fél éve alakult meg a Dr. Béres József Kollégiumban a diák színjátszókör, mely legutóbb a karácsonyi ünnepkör jegyében lépett pódiumra a helyi művelődési házban.

Záhony - Két és fél éve alakult meg a Dr. Béres József Kollégiumban a diák színjátszókör, mely legutóbb a karácsonyi ünnepkör jegyében lépett pódiumra a helyi művelődési házban.

A diákok Almásiné Forgács Éva drámapedagógus vezetésével Charles Dickens Karácsonyi ének című meséjét dolgozták fel. Főhőse egy sivár lelkű éltes milliomos, akinek felfogása szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van. Ám fel kell ébrednie, és rá kell jönnie, hogy egész élete egy rémálom volt, és hogy a valódi gazdagság és boldogság az Isten pénze: a szeretet. A több mint két tucat szereplőt színpadra vonultató feldolgozás osztatlan elismerést aratott a diákok, tanárok és a meghívottak körében.

A művészeti csoport tagjai már tavaly ősszel az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Záhonyban rendezett megyei ünnepségen nagy sikert könyvelhettek el a színvonalas műsorukkal. Az előadáshoz levélben gratulált a megyei közgyűlés elnöke, a diákok pedig meghívást kaptak a Nemzeti Összetartozás Napjának nyíregyházi ünnepi programjában való szereplésre. Június elején a megyeháza előtti téren mutathatták be látványos és kifejező Együtt dobban a szív című műsorukat a megyebeli és kárpátaljai településekről származó fiatalok. A megyei szintű rendezvények mellett a színjátszó kör tagjai a kollégiumban a karácsonyi műsorukkal a diáktársaikat, míg a nőnap alkalmával bemutatott színes és hangulatos prózai, zenés, táncos összeállításukkal két alkalommal is meghódították a záhonyi művelődési ház közönségét. A színkör tagjainak és vezetőjüknek a tanév során a Harmónia Művészeti Iskola nyújtott szakmai támogatást, melynek vezetői szintén nagyra értékelték a diákok és pedagógusuk teljesítményét.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában