Helyi közélet

2018.02.24. 17:05

Épülő létesítmények Kisvárdán

Kisvárda – Sokan meglepődnek, akik Felső–Szabolcs központjába Kisvárdára látogatnak, és megtekintik a várat és annak környékét.

Kisvárda – Sokan meglepődnek, akik Felső–Szabolcs központjába Kisvárdára látogatnak, és megtekintik a várat és annak környékét. Mindenütt új épülő létesítményekkel találkoznak. Már áll a stadion. A végső munkálatokat végzik az építők. Elkészültek a stadionon kívüli tartóoszlopok, s állnak az esti mérkőzéseket biztosító reflektortornyok. A stadionon kívüli tartóoszlopok lefedése, valamint ha az időjárás is engedi az ülések is a helyükre kerülnek. Ezt követően pedig a környezet rendbetétele következik. A stadion mellett már láthatóak azok a beton és acél szerkezetek, amelyek a 45x65–ös zárt csarnok megépítéséhez szükségesek. Távolabb észak felé a „pontyos” irányába tekintve már körvonalazódnak azok a fa szerkezetű épületek körvonalai, ami a tó és annak élővilágát lesz hívatva bemutatni.

A Vár régészeti feltárása a jó idő beköszöntével tovább folytatódik, hogy a turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően a város legrégebbi építészeti öröksége további turisztikai látványossággal kápráztassa el az ide érkező turistákat.

Új Várfürdő épül

A vár szomszédságában lévő Várfürdő felől is gépek monoton zúgása hívja fel a figyelmet, hogy itt is folyik a munka, a fürdő teljes felújítása s a nagy csúszdapark építése is. A Vár dombjáról jól látható, a mintegy másfél milliárd forintos költséggel épülő a Vár és a Várfürdő között elterülő területen az épülő,–a „kis”–Vártó előtt– a turizmust és a sportpályákat kiszolgáló 52 szobás sportszálló és 8 lakásos apartman ház a szükséges parkolóhelyek kialakításával együtt, ahol a végső munkálatokat végzik a szakemberek.

Munkahelyek, építészeti arculatváltás

Ezen beruházások mellett épül a 6,5 milliárdos költséggel, a 12 ezer négyzetméteres, 300 új munkahelyet teremtő éti csiga és fagyasztott tésztát gyártó üzem is. A kormány a kóser zöldségtermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos beruházások támogatására, mintegy 450 millió forintot, biztosít ott a kisvárdai kóserpalánta–nevelde, a volt Teichmann–telep területén, valamint a Fényeslitke külterületén tervezett zöldségfeldolgozó üzem és logisztikai központ fejlesztésének támogatására. A Teichmann telepen már folyik a termelői munka.

De a megújul Bagolyvár s környéke is új arculattal gazdagítja Kisvárdát.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában