Helyi közélet

2018.02.19. 09:49

Érdemes volt előlépni a szellemvilágból - Nagyot ment a Youtube-on a fehérgyarmati srác

Fehérgyarmat - Péter Sándor legújabb dala bekerült a legfelkapottabb Youtube-videók közé.

Fehérgyarmat - Péter Sándor legújabb dala bekerült a legfelkapottabb Youtube-videók közé.

Nagyot ment a Youtube-on PSD legújabb, Nem kell, hogy félj című klipje, amit három hét alatt több mint 38 ezren láttak és bekerült a legfelkapottabb videók közé. „Alapból nem igazán az én stílusom ez a dal, viszont ami jó, azt szívesen meghallgatom ebből a műfajból is. És ez bizony jó! Nagyon jól össze lett rakva alappal, énekkel együtt, és értelmes mondanivalóval is bír. Így kell ezt, sokan tanulhatnának tőled” – írta kommentben Blanka, akivel többek között Attila is egyetértett: „Nagyon jó és egyedi lett ez a dal és a klip. Amellett, hogy motiváló, a történet és a látvány is össz­hangban van, ezért hiteles számomra. A gyermekeimnek is megmutattam és nagyon megszerették. Nagy tisztelet azért, hogy a tehetségedet értékteremtésre használod, ellentétben a gomba mód szaporodó, teljesítmény nélküli, műgengszter előadókkal, akik nincsenek tisztában a felelősségükkel. Béke!”

Több mint hatezer követő

A Facebook most is jó szolgálatot tett, pillanatok alatt megtaláltunk Péter Sándor PSD-t. A fehérgyarmati dalszerző, akit már most több mint hatezren követnek a közösségi oldalon, nyitott volt a beszélgetésre.

– Közel egy évtizede munkálkodom a zenei életben, ebből hét-nyolc évig főként ghost producerként tevékenykedtem, tehát nem olyan régen indítottam el ezzel párhuzamosan a saját előadói karrieremet. Mindig is vonzott a hangok világa, a keletkezésük, megformálásuk – árulta el elöljáróban a zenész, aki kérdésünkre hozzátette: a hangszerelés minősége, a dalok sokoldalúsága és a mindig eltérő hangzás miatt elég nehéz beskatulyázni egyetlen műfajba, de a dalszövegek hossza miatt leginkább hangszeresebb rap-ről beszélhetünk esetében. – Rengeteg mondanivalóm van a világnak, és ezt csak ebben a műfajban lehet megfelelően lekommunikálni – magyarázta.

A rap egy meglehetősen mostoha műfaj hazánkban, Szabolcs-Szatmár-Beregben meg végképp nem tartozik a populáris és támogatott zenei stílusok közé.

– Mások nevében nem tudok nyilatkozni, én magam úgy érzem, az ország keleti részén valóban elég göröngyös ez az út. Azt tapasztaltam, hogy a megyei rádiók nagy részéhez felesleges eljuttatni a dalokat, a játszási listájukat csupán az „ezeréves” zenék vagy az országos adók rotációjának másolata tölti ki. Semmi egyediség, semmi helyi… Azonban az internetnek hála, rengeteg helyre elérnek a számok, melyek így országos ismeretséget is szerezhetnek. A dalaimra már több országos tévécsatorna is felfigyelt, játsszák is azokat.

A szövegeidet magad írod, kifejezetten erősek, komoly mondanivalóval bírnak. Mire fókuszálsz, amikor tollat ragadsz?

– A dalszerzés nálam a közlésről szól, arról, hogy értéket teremtsek, így a cél, hogy a szövegeim előremutatóak és építő jellegűek legyenek. A zenei alapok kizárólag Simon Bálint barátomnál, a Simon B Music Stúdióban készülnek Mátészalkán. Az esetek többségében már megírt anyagokkal érkezem, de volt már példa arra is, hogy Bálint társszerzőként részt vett egy-egy dalban. Nem szeretem a közhelyes dolgokat, az ilyen témákat általában mellőzöm is. Persze vannak úgynevezett branding és image dalaim is, amik pulzálóbbak, könnyebbek és szórakoztatóbbak, de ezekből jóval kevesebb készül.

– Sokszor számomra is meglepő, hogy mennyi embert sikerül elérnünk! Elképesztő, hogy már nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egyre többen követnek, illetve hallgatnak. Annak meg felettébb örülök, hogy az igényes tartalomra még van kereslet hazánkban. Sok előadóval ellentétben én nem veszek megtekintést, fizetett hirdetést sem használok, így a megtekintésben mért számok rendkívül jónak mondhatók. A „Nem kell, hogy félj”-jel kapcsolatban nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, rengetegen írtak arról, hogy számukra a dal erőt ad a mindennapok nehézségeinek leküzdéséhez.

– Folyamatosan dolgozok a saját számokon, a CROME Foto&Video csapat tagjaként magamnak forgatom a videoklipjeimet. Emellett egyre többen keresnek meg azzal, hogy producerként vegyek részt egy-egy zenei projektben. Régóta gondolkodom egy szerzői albumon, ahogy az időm engedi, ez is elkészül majd limitált kiadásban. Addig is folyamatosan töltöm a digitális zenei platformokat. Örömmel tölt el, hogy egyre több a felkérésem, amiknek természetesen eleget is teszek. Az élő zenélés híve vagyok, fellépéseimbe mindig próbálok egy kis akusztikus részt is belecsempészni. Terveim között szerepel, hogy a zenei alapokat teljesen élőben tudjuk megszólaltatni, így a jövőben várható majd olyan PSD koncert is, ahol egy komplett zenekar kísér.

Az égig megyünk

– Hogy hogyan látom magam öt év múlva? – kérdezett vissza Péter Sándor, majd rövid töprengés után annyit mondott: az biztos, hogy ugyanezzel foglalkozik majd, csak egy nagyobb közönségnek tálalva a dalait.

– Remélem, egyre többen tartanak majd velem, és akkor az égig megyünk.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában