Helyi közélet

2018.02.22. 10:01

Fidesz-sajtótájékoztató: "A jelenlegi kormány megbecsüli az időseket"

Nyíregyháza - Néhány nappal ezelőtt ismertette az MSZP-Párbeszéd szövetség nyugdíjasokat érintő programját Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt, akinek kijelentéseire csütörtökön Csók István, a Fidesz nyíregyházi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatón reagált.

Nyíregyháza - Néhány nappal ezelőtt ismertette az MSZP-Párbeszéd szövetség nyugdíjasokat érintő programját Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt, akinek kijelentéseire csütörtökön Csók István, a Fidesz nyíregyházi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatón reagált. – Hiteltelenek az ígéretei, hiszen amikor a szocialisták voltak kormányon, elvettek egy havi nyugdíjat, nem fizettek nyugdíjprémiumot, háromszorosára emelték a gáz árát, megemelték az alapvető élelmiszerek áfáját, emellett vizitdíjat és kórházi napidíjat fizettettek volna, ezek az intézkedések pedig leginkább a nyugdíjasokat sújtották. Ezzel szemben a jelenlegi kormány megbecsüli az időseket: év végén Erzsébet-utalványt és nyugdíjprémiumot kaptak a nyugellátásban részesülők, folytatódik a rezsicsökkentés, ami az ő életüket is nagy mértékben segíti, és továbbra is igénybe vehető a Nők 40 program. Az áprilisi választás egyik tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni a nyugdíjakat – tette hozzá Csók István.

Reagálás

A szocialisták nem vettek el egy havi nyugdíjat, ezzel szemben bevezették a 13. havi nyugdíjfizetést. 2002-2010 között a szocialista kormányok öt havi, az Orbán kormány 2010-2018 között különböző formában csak félhavi összeget fizetett ki az alapnyugdíj fölött. A Fidesz kormány államosította a magánnyugdíjat, elvette a korengedményes nyugdíjat, nem folytatta az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, megszüntette a gázár kompenzációt, Európa legmagasabb áfakulcsát vezette be – reagált Csabai Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában