Helyi közélet

2018.02.01. 16:23

Harcban a dolgozókért

Nyírbátor - Az önkormányzat vendégül látta a városban működő cégek vezetőit.

Nyírbátor - Az önkormányzat vendégül látta a városban működő cégek vezetőit.

– Több mint 1,3 milliárd forint az önkormányzat helyi adóbevétele – hangzott el a hagyományos év eleji vállalkozói fórumon. Nyírbátor polgármestere kiemelte: tizenöt év alatt hatszorosára emelkedett a város iparűzési adóbevétele.

Több mint száz településről

– Hét multinacionális vállalat több ezer munkavállalót foglalkoztat Nyírbátorban és több mint száz településről járnak hozzánk dolgozni az emberek – húzta alá Máté Antal. Hozzátette: a helyi adóbevételek évente 10-15 százalékkal emelkednek.

– Ma már szinte teljes mértékben helyi forrásokból működik a város, erre méltán lehetünk büszkék. Több nyertes pályázatra is számítunk az idén, gondolok itt például az ipari parkos projektünkre. Szeretnénk megépíteni egy elkerülő utat és bővíteni a belterületi kerékpárút-hálózatunkat, valamint saját erőből szeretnénk kialakítani a Fáy úti körforgalmat – tekintett előre a településvezető azon a fórumon, melyen a közszolgálati szféra dolgozói mellett a helyi vállalkozásvezetők is képviseltették magukat.

– Élhetőbbé kívánjuk tenni a várost, éppen ezért új közösségi terek kialakítását is tervezzük. Az egyik ilyen helyszín lesz a régi 2-es iskola területén megépülő sportpálya. Ezekből a közösségi terekből az itt működő cégek is profitálhatnak, s talán a munkaerő-piaci problémákon is enyhíthetnek. A települések közt nagy a verseny a képzett dolgozóért, nem csak a jelen számít. Előre is kell tekinteni, hogy ebben a harcban megállhassuk a helyünket – fogalmazott Máté Antal polgármester.

– Ez a fórum remek lehetőség arra, hogy kötetlenebb formában ismerkedjenek meg egymással a különböző cégek képviselői, ahogy a közszférában dolgozók is szorosabbra fűzhetik kapcsolataikat az üzleti élet szereplőivel – mondta Németh Attila alpolgármester.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában