Helyi közélet

2018.02.06. 14:28

Jobbik-sajtótájékoztató: „Fontos, hogy a magyar fiatalok a szülőföldjükön boldoguljanak”

Nyíregyháza - A magyar fiatalok jelene és jövője volt a témája a Jobbik keddi sajtótájékoztatójának, amelyet dr. Gyüre Csaba és Lengyel Máté országgyűlési képviselőjelöltek, valamint Farkas Gergely országgyűlési képviselő tartottak.

Nyíregyháza - A magyar fiatalok jelene és jövője volt a témája a Jobbik keddi sajtótájékoztatójának, amelyet dr. Gyüre Csaba és Lengyel Máté országgyűlési képviselőjelöltek, valamint Farkas Gergely országgyűlési képviselő tartottak. Elhangzott: megyénkben különösen nagy problémát jelent az el- és kivándorlás, aminek oka a 3,6%-os országos átlaghoz képest magasabb munkanélküliségi ráta, az alacsonyabb átlag munkabér (30-40%-kal keresünk kevesebbet), valamint a lakáshoz jutási gondok (kevés és drága az ingatlan a megyeszékhelyen). Kormányra kerülve, a Jobbik határozott lépéseket fog tenni azért, hogy a fiatalok a szülőföldjükön boldogulhassanak, ne üldözze őket a megélhetési kényszer az ország távoli pontjaira, illetve külföldre. A párt helyi és országos javaslatai között államilag támogatott bérlakásépítési program elindítása, kollégiumépítések, a diákhitel elengedésének szélesítése, a hallgatói ösztöndíjak emelése, az állami férőhelyek bővítése, a bérunió szorgalmazása, valamint a Nyíregyházi Egyetem vonzerejének, megtartóerejének növelése áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában