Helyi közélet

2018.02.07. 11:03

Mozdonyos torta járt a századik születésnapra

Nyíregyháza - Miniszteri elismerésben is részesült a kiváló vasutas munkájáért.

Nyíregyháza - Miniszteri elismerésben is részesült a kiváló vasutas munkájáért.

Századik születésnapja alkalmából dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Vassné Harman Györgyi önkormányzati képviselő személyesen köszöntötte fel Ács Istvánt, a megyeszékhely szépkorú polgárát.

Életének java részét a vasutas pályán töltötte el. A Magyar Királyi Államvasutak debreceni üzletvezetőségén tett sikeres vizsga után 1939-ben kezdett el dolgozni Nyíregyházán, majd Királyházán, Érszakácsiban, Kemecsén, Sóstóhegyen és Császárszálláson – utóbbi helyen 24 éven át a nyugdíjazásáig teljesített szolgálatot. Állomásfelvigyázóból főintéző, felügyelő, később pedig főfelügyelő lett. Becsületes munkájáért „Kiváló vasutas” miniszteri elismerésben részesült.

Pauwlik Annával 69 éven át éltek házasságban békében, szeretetben felesége 2017 szeptemberében bekövetkezett haláláig. Ő biztosította a stabil hátteret ahhoz, hogy az állomásfőnöki tevékenységét nyugodtan, precízen végezhesse. Két lányuk született, három unokájuk és két dédunokájuk van. Dr. Kovács Ferenc és Vassné Harman Gyöngyi stílszerűen mozdonyos tortával lepték meg századik születésnapján a meghatódott Ács Istvánt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában