Helyi közélet

2018.02.20. 13:04

Parlamentbe tömörülő diákok

Nyíregyháza - Nyíregyházi Diák-Polgármesteri Iroda kezdeményezésére másodszor ülésezett a városi diákparlament.

Nyíregyháza - Nyíregyházi Diák-Polgármesteri Iroda kezdeményezésére másodszor ülésezett a városi diákparlament.

Tizenhat városi középfokú oktatási intézmény öt-öt tanulója kapott meghívót a keddi diákparlamenti ülésre, amit másodízben rendeztek meg. A megyeszékhely életében először tavaly rendeztek középiskolásoknak a mostanihoz hasonló összejövetelt. Megadták a rangját az egész napos programnak, hiszen dr. Kovács Ferenc is megjelent a plenáris ülésen:

– Az elmúlt évben a diákparlament tagjai konkrét kérdéseket, javaslatokat fogalmaztak meg, melyek tanulságosak voltak. Egy esztendő távlatából le lehet szűrni a tapasztalatokat. Olyan ez, mint a sport, hogy sokan űzik, de nem lehet mindenkiből élsportoló. A diákoknak tisztában kell lenniük a jogaikkal és a lehetőségeikkel. Fontos, hogy foglalkozzanak a közügyekkel azért, hogy majdan felelősséggel tudjanak dönteni – fejtegette a megyeszékhely polgármestere.

Dr. Krizsai Anita osztályvezető a nyíregyházi ifjúsági fejlesztési irányokat ismertette a jelenlévőkkel. Bálega János a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület részéről az ifjúsági közösségi terek jelentőségére hívta fel a figyelmet. Bán Dáriusz pedig a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda prezentációját tette közzé az előző időszakról.

– Most jár le a kétéves mandátumom, és nagyon jó szívvel gondolok vissza az eltelt időszakra – mondta a diák-alpolgármester, aki a Kölcsey-gimnázium 12. b osztályos, olasz szakos diákja. – Rengeteget adott nekem a poszt és az ezzel járó képzési lehetőség. Egyebek mellett voltam Debrecenben, Békéscsabán, Szolnokon, Túristvándiban és Olaszországban is ennek révén, az ott szerzett ismereteket igyekeztem átültetni a gyakorlatba. Ha minden jól megy, az ELTE politológia szakán szeretném folytatni a tanulmányaimat. A távlati célom az, hogy Magyarország miniszterelnöke legyek. Ezt teljesen komolyan gondolom. És úgy korrekt, hogy ha ezt elmondom, hisz ez motivál.

A diákparlamentben szekciókat alakítottak, ahol az esélyegyenlőségtől az önkéntességen át a pályaválasztásig, a diáksportig színes volt a paletta. A nap tényleges haszna a közeljövőben derül ki.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában