Helyi közélet

2018.02.19. 11:33

Pecsétes papírja van arról, hogy az országban a szavak embere

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője, az Ökonet-Biocom cég kommunikációs vezetője kapta a nívós díjat.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője, az Ökonet-Biocom cég kommunikációs vezetője kapta a nívós díjat.

Szó, ami szó, rangos elismerésben részesült Tarczy Gyula. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének hagyományos, budapesti jótékonysági bálján ismertették a kitüntetettek névsorát, eszerint az idén a „Szavak embere” díjat a Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője, az Ökonet-Biocom cég kommunikációs vezetője kapta, neki szólt a taps a Dunán ringó Európa rendezvényhajón péntek éjjel. Az oklevélen olvasható indoklás szerint a kiegyensúlyozott és hiteles kommunikációs tevékenységért lett díjazott.

– Köszönettel tartozom a szakmai testületnek a komoly megbecsülésért. Ugyanakkor hálás vagyok mindazoknak is, akik az

elmúlt huszonhat esztendő során megbíztak bennem, és kezembe adták a mikrofont szerte az országban, ahol ezernyi rendezvényen konferáltam. Jó ránézni a díjra, hiszen most már viccből sem mondhatom, hogy nem vagyok a szavak embere, mert pecsétes papírom van az ellenkezőjéről – jegyezte meg Tarczy Gyula, aki tavaly hiánypótló könyvével férkőzött fel a polcokra. – Azért született meg a Ha mikrofon kerül a kezedbe című kézikönyv, hogy ne csak „vigyem” a szót, hanem valamit „vissza is adjak” belőle. A pozitív visszhang arról győzött meg, hogy érdemes volt ennyi energiát belefektetni.

Köszönet illeti a csodálatos hátteret biztosító családomat is, hiszen nélkülük aligha juthattam volna el idáig.

A szóvivők bálján a 70. születésnapját ünneplő Hájos László agrárújságírót, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. ügyvezető igazgatóját életműdíjjal jutalmazták. A Hiteles tájékoztatásért díjat Tóth Tibor, a Hidászokért Egyesület szóvivője kapta. A szóvivők médiadíját Kovács Attilának (az MTI/MTVA fotóriporterének), a közmédia Család-barát című magazinműsorának, Gajdos Tamásnak (az ATV műsorvezetőjének) és Farkas Krisztinának (a Hír TV műsorvezetőjének) ítéltek oda. A rendészeti kommunikációban dolgozóknak kiírt Dr. Lasz György-díjjal a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Vargáné Szombati Andreát tüntették ki. A bálon Equality-díj dukált Enyedi Ildikó filmrendezőnek, aki az elismerést később veszi át. Az indoklás szerint „tevékenységével, sajátos eszközeivel kiáll a nőkért, küzd az erőszak és mindenfajta megkülönböztetés ellen”. A szóvivők báljának bevételéből a szervezők a daganatos és leukémiás gyermekek javára létrehozott Őrzők Alapítványt és a Magyar Nyelvőr Alapítványt támogatják.

Tizennegyedszer báloztak

A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületét 2004-ben alapította dr. Orodán Sándor. Az MSZOE tagjainak tagjainak szakmai és társasági programokat is szervez, és részt vesz a szóvivők képzésében. Az első szóvivőbált 2005-ben tartották meg, ez volt a tizennegyedik bál.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában