Helyi közélet

2018.02.21. 18:58

Zenei kalandozás Zsédával

Nyíregyháza - A magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója érkezik a Váci Mihály Kulturális Központba.

Nyíregyháza - A magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója érkezik a Váci Mihály Kulturális Központba.

Zséda és a Kvartett ad koncertet március 10-én a Váci Mihály Kulturális Központban, a saját slágereken kívül olyan dalok is felcsendülnek, melyek unikális hangszerelésben kapnak új köntöst és kimondottan kedvesek Zséda számára.

Sikeres szólókarrier

Zsédenyi Adrienn a magyar könnyűzene meghatározó női előadója. 18 toplistás sláger, 4 platina és 4 aranylemez birtokosa, több száz telt házas koncertet adott országos és nemzetközi színtéren egyaránt. 1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alapították meg együttesüket, amellyel első két évben a belvárosi Cotton Club nevű szórakozóhelyen énekeltek – innen jött a zenekar neve is. Később többek között a Budai Parkszínpadon és a Budapest Kongresszusi Központban is felléptek. Az együttesnek Adriennel hat év alatt öt nagylemeze jelent meg. 2001-ben kilépett a formációból és azóta a White Chocolate nevű zenekar mellett szólókarriert folytat. Pályáját a műfaji sokszínűség jellemzi. A pop dalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soulzenét, valamint sanzonokat énekelni, de repertoárjában klasszikus dalok, áriák is helyet kaptak. A zene mellett fontos számára a társadalmi szerepvállalás, kiemelten az emlőrák ellenes küzdelem, a kapcsolati erőszak ügye. Évek óta a Nemzeti Tehetség Program egyik mentora. A Dal című televíziós produkció szakmai zsűrijének két évben volt tagja.

A Kvartettel érkezik

Márciusban nem egyedül, hanem a Kvartettel érkezik Nyíregyházára. Különleges zenei kalandozásban vehetnek részt mindazok, akik hallgatói lehetnek egy ilyen exkluzív estnek. A saját slágereken kívül olyan dalok is felcsendülnek, melyek különleges hangszerelésben kapnak új köntöst és valami miatt kedvesek Zséda számára. Mindebben segítségére lesznek a magyar zenei élet kiválóságai: Kuzbelt Péter, Bubenyák Zoltán Studniczky Zsatyi László és Gyenge Lajos.

KM


Díjak, lemezek

Díjai: Fonogram, Magyar Zenei Díj (Az év „Hazai pop-rock albuma” kategóriában a Rouge című alkotásáért

eMRTON díj – az Év énekese

ArtisJus Zenei Alapítvány díja

Fonogram – Az év albuma-díj a „ZSéda-Vue” című alkotásáért

Te vagy a legjobb Cosmo-díj – Az év énekesnője

Európai Arany Művész díj

Találkozások magazin – Év Női Sztárja

Szenes Iván művészeti-díj (2015)

Szólólemezei: Zséda (2002), Zséda-Vue (2004), Ünnep (2005), Rouge (2008), Ötödik érzék (2012), Kémia (2016).

2016-ban és 2017-ben is A Dal zsűritagja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában