Helyi közélet

2018.03.26. 10:00

A humor segíti a tragédia kibontakozását

Nyíregyháza - A vallomások és írott anyagok közé ismétlődően önironikus és karakteres zsidó viccek ékelődnek.

Nyíregyháza - A vallomások és írott anyagok közé ismétlődően önironikus és karakteres zsidó viccek ékelődnek.

Újabb ínyenc­séggel kínálja a Móricz Zsigmond Színház a nyíregyházi publikumot: március 26-án, hétfőn 19.30-tól bérletszünetben láthatják A Dohány utcai seriff című előadást a Krúdy kamarában.

A színdarab szövegét Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták. Gerincét személyes visszaemlékezések adják, Claude Lanzmann Shoah című filmjének textusán kívül – mint az Mohácsi János előadásaiban megszokott – számos vendégszöveg is található benne.

Történelmi forrásokkal

Az esettanulmányok, túlélők visszaemlékezései, szépirodalmi művek, naplórészletek, történelmi források, jegyzőkönyvek és személyes gyűjtések segítenek a korabeli atmoszféra és a történelmi kor bemutatásában. A vallomások és írott anyagok közé ismétlődően önironikus és karakteres zsidó viccek ékelődnek, amelyekben ugyanez a sors fogalmazódik meg, a humor érthetőbbé teszi a tragikus történelmi hátteret is – mint minden igazi színházban: a tragikum a nevetésen sejlik át.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában