Helyi közélet

2018.03.02. 07:10

A térségben élők „jobb életéért” küzdenek

Nyírbogát - Tíz önkormányzat közel félmilliárd forintot fordít a szociális közszolgáltatások erősítésére.

Nyírbogát - Tíz önkormányzat közel félmilliárd forintot fordít a szociális közszolgáltatások erősítésére.

– Az utóbbi hét évben hétezer új munkahely született a választókerületben, melynek révén a szociális feszültségek jelentősen enyhültek, ám bizonyos társadalmi rétegeknek fokozott, speciális segítségre van szükségük.

– Ebben segít az Egy Jobb Életért Egyesület „Jó szülő leszek” című nyertes pályázata is, amelynek célja a család társadalmi szerepének, kohéziójának megerősítése, a családalapításra való felkészítés, a krízishelyzetek megelőzése, illetve megfelelő kezelése – ismertette csütörtöki, projektnyitót megelőző tájékoztatóján dr. Simon Miklós országgyűlési képvelő, aki szólt arról is: 50 szociális pályázat révén, 5 milliárd forint értékben kapnak lehetőséget a szociális infrastruktúra és humánerőforrás fejlesztésére a kormány jóvoltából önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek.

Középpontban az ember

A választókerület 10 önkormányzata (Nyírbogát mint konzorciumvezető és partnerei: Nyírgelse, Nyírmihálydi, Nyírlugos, Máriapócs, Nyírvasvári, Pócspetri, Nyírgyulaj, Bátorliget, Nyírbéltek) közel félmilliárd forintot fordíthat a szociális közszolgáltatások erősítésére különböző formákban.

– A programok központjában mindig az ember áll, ami jó neki, a javára válik a családjának, a településének, s végső soron a hazájának is. Fontos célunk a területi különbségek felszámolása, az esélyegyenlőség megteremtése a tudáshoz, kultúrához, szolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében egyaránt – hangsúlyozta Schanda Tamás János európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

Javulhat a megtartó erő

– Csak komplex módon lehet a településeket hatékonyan segíteni, a konzorciumban részt vevő 10 önkormányzat 25 szakembert (közösségszervező, logopédus, gyógytornász, pszichológus) foglalkoztat majd, képzéseket, tréningeket és közösségfejlesztő programokat szerveznek. A humán szolgáltatások fejlesztése jelentősen javíthatja a települések megtartó erejét – tette hozzá az államtitkár.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában