Helyi közélet

2018.03.17. 14:06

"Azóta sem tudjuk mi történhetett vele, biztos valami rövidzárlat" - Tovább dolgozhat a nyírcsaholyi postás

Nyírcsaholy - <a href="/300-ora-kozmunkat-kapott-a-nyircsaholyi-postas/3793669">Mint arról korábban beszámoltunk</a>, 300 óra közmunkát kapott büntetésül az 1 millió forintot sikkasztó nyírcsaholyi postás. Az ügyészség is úgy ítélte meg, hogy K. Gyula a továbbiakban nem veszélyes a társadalomra, így ha minden forintot visszafizet és ledolgozza a 300 óra közmunkát.

Nyírcsaholy - Mint arról korábban beszámoltunk, 300 óra közmunkát kapott büntetésül az 1 millió forintot sikkasztó nyírcsaholyi postás. Az ügyészség is úgy ítélte meg, hogy K. Gyula a továbbiakban nem veszélyes a társadalomra, így ha minden forintot visszafizet és ledolgozza a 300 óra közmunkát.

- A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a férfi a kár egy részét megtérítette, illetve vállalta, hogy a további összeget részletekben visszafizeti a posta részére. Az ítélet ellen az ügyészség sem fellebbezett, így jogerős – mondta a Borsnak dr. Torma Attila a Nyíregyházi Járásbíróság szóvivője.

Hogy pontosan milyen közmunkát kell végeznie a postásnak, csak később derül ki, de a legvalószínűbb az utcaseprés és szemétszedés.

A nyírcsaholyi postást a szakmájától sem tiltották el, így ha lerótta a büntetését, visszatérhet a megszokott életéhez. Mindenesetre a férfi kerüli az eset óta a nyilvánosságot, a falubeliek szerint nem nagyon mutatkozik, és arra gondolnak, hogy biztos szégyelli magát a történtek miatt.

- Azóta sem tudjuk mi történhetett vele, biztos valami rövidzárlat! - vélekedett az egyik szomszédja a Borsnak.

Forrás: borsonline.hu


[related-post post_id="3791971"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában