Helyi közélet

2018.03.07. 11:12

Bíróság elé állhat a nyírcsaholyi postás

Mátészalka, Nyírcsaholy - A mátészalkai rendőrök bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsított ellen.

Mátészalka, Nyírcsaholy - A mátészalkai rendőrök bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsított ellen.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Gyula 49 éves paposi lakos ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a postai alkalmazottként dolgozó férfi 2018. február 6-án reggel nyírcsaholyi munkahelyén felvette a kézbesítendő küldeményeket és készpénzt, de azokat egyetlen címzettnek sem kézbesítette. A férfi szolgálati kerékpárjával Mátészalkára áttekert, ahol a járművet egy dohánybolt előtt hátrahagyta, és a rábízott közel egymillió forint összegű készpénzzel ismeretlen helyre távozott. A rendőrség ellene hazai és európai elfogatóparancsot bocsátott ki. A körözött férfi elfogására végül azután került sor, hogy az egyik rokonaként bemutatkozó nő telefonon bejelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot és közölte, hogy jelenleg külföldön van. Egy Bécsből érkező vonattal tér haza, amely a mosonmagyaróvári vasútállomásra érkezik 2018. február 9-én reggel. A rendőrök a vasútállomásra mentek, ahol a bejelentés valósnak bizonyult. A férfit intézkedés alá vonták és megállapították, hogy azonos azzal a K. Gyula paposi lakossal, aki ellen a Mátészalkai Rendőrkapitányság sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a férfit elfogták, és előállítását követően bűnügyi őrizetbe vették. Birtokában az eltulajdonított pénz nagy részét megtalálták és lefoglalták. A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondása szerint tettét hirtelen ötlettől vezérelve követte el, mivel előző nap összeveszett az élettársával. K. Gyula kihallgatását követően megmutatta a rendőröknek azt a mátészalkai vasútállomás melletti helyet, ahová elrejtette a kiürített postai pénztárcát. A nyomozók az eljárás során előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnél.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság a büntetőeljárást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3766227"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában