Helyi közélet

2018.03.21. 18:21

Csapatban gondolkodik Nyíregyházán

Nyíregyháza - Új diákpolgármestert választottak kedden a megyei könyvtárban – Péter János mellett döntöttek kortársai.

Nyíregyháza - Új diákpolgármestert választottak kedden a megyei könyvtárban – Péter János mellett döntöttek kortársai.

– Köszönöm szépen mindenkinek, aki rám szavazott és iskola helyett velünk töltötte a délelőttöt. Ígérem, hogy tartani fogom magam ahhoz, amit elmondtam a kortesbeszédemben és a bemutatkozó videómban. Azon leszünk a csapattal, hogy minél több programot megvalósítsunk a tervezettek közül – zárta kortársaihoz intézett első beszédét Péter János, Nyíregyháza új, két évre választott diákpolgármestere.

Eskütétel, beiktatás

A 17 éves, wesselényis fiú negyedmagával szállt versenybe a címért kedden, s már reggeltől több fordulóban mérettettek meg: megcsillogtatták retorikai tehetségüket, megmutatták, hogyan dolgoznak egyénileg és csapatban, valamint a Móricz Zsigmond Színház művésze, Illyés Ákos vezetésével szituációs gyakorlatokkal tesztelték a jelöltek problémamegoldó képességét.

Szeretnék egy 24 órás röplabdabajnokságot szervezni." Péter János

A zsűri értékelése alapján végül magasan a legtöbb pontot János gyűjtötte össze, így ő foghatott kezet Jászai Menyhérttel, a megyeszékhely alpolgármesterével. Az eskütétel és a beiktatás után a sajtó képviselőire is időt szakított a frissen megválasztott diákpolgármester.

Szerencsehozó zokni

– Az elmúlt évben önkéntesként aktívan bekapcsolódtam a diákpolgármesteri iroda életébe, mindennapjaiba, részt vettem a programok szervezésében, így nem ismeretlenek az előttem álló feladatok – árulta el János, aki a megmérettetésről szólva elmondta: egyetlen egyszer kérte Facebook-on, hogy szavazzanak rá. A taktikája az volt, hogy egyszerűen magát adja – nos, ez minden jel szerint bevált. Hogy ebben mekkora szerepe volt a mentorától kapott szerencsehozó, avokádómintás zoknijának, az kérdéses, de tény, hogy nem kis feltűnést keltett a kivillanó ruhadarabbal.

– A programom ismertetése során is elmondtam, hogy mivel Nyíregyházán pezsgő a sportélet, szeretnék egy 24 órás röplabdabajnokságot megszervezni. Emellett szeretném bevonni a kortársaimat különböző zene- és táncművészeti megmozdulásokba. Nagyon örülök annak, hogy mindebben segítségemre lesz a három alpolgármester társam, hiszen a sok szabadidőm ellenére egyedül nehezebben boldogulnék. Csapatban dolgozni sokkal hatékonyabb, a célunk, hogy az elképzeléseinket közösen valósítsuk meg – ha nem két év alatt, akkor később, az utánunk jövőkkel karöltve.

Önkénteskedik is

A Nagykállóban élő János az érettségi után még egy évig marad a Wesselényi-középiskola diákja, hosszú távú tervei azonban még nem kristályosodtak ki. Sok minden érdekli a szoftverfejlesztéstől a programszervezésen át a médiáig. Szabadidejét szívesen tölti a barátaival, szeret fotózni, biciklizni és sétálni, de nem áll távol tőle az önkénteskedés sem.

- CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában