Helyi közélet

2018.03.09. 17:10

Egészséges falatokkal a betegségek ellen

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A betegségdömping idején kiemelt jelentősége van annak, mit eszünk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A betegségdömping idején kiemelt jelentősége van annak, mit eszünk.

Bizonyos élelmiszerek, ételek támogatják szervezetünket a fertőzésekkel szemben. Az egészséges étkezés alapja: a vitamindús zöldségek, gyümölcsök – lehetőleg nyersen! A különböző konyhatechnológiai eljárásokkal megőrizhetjük a minőségi alapanyagok hasznos vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

A zöldségek mellett a húsokat és a tejtermékeket se mellőzzük az immunerősítő étrendből, az egészséges étkezés változatos és ízletes. Édesítésre legjobb a méz, a forró italok mellett a hidegebb napokon jól jönnek a frissítő gyümölcskoktélok. A napközbeni nassolásról nem kell lemondani, az aszalványok egészségesek, a rágcsálnivaló bőséges kalóriát is nyújt. A szárított gyümölcsöket keverjük müzlibe, rakjuk salátához és süteményekhez. Kevesen tudják, de mártásokhoz is kiváló.

- KM -


[related-post post_id="3779625"]

[related-post post_id="3779827"]

[related-post post_id="3772381"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában