Helyi közélet

2018.03.27. 14:55

Együtt-sajtótájékoztató: "A mostani vételárért két évtizeddel ezelőtt is csupán két emeletet lehetett volna kapni, nem tizet"

Nyíregyháza – A leendő koalíciós kormánynak azt fogjuk javasolni, hogy vegye vissza a törvénytelenül szerzett vagyonokat, „a politikai segítséggel gazdagodott” a milliárdosok vagyonára pedig 75–90 százalékos oligarchaadót vessen ki – mondta keddi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi képviselőjelöltje, aki a volt pártház eladásával kapcsolatos új információkról is beszélt.

Nyíregyháza – A leendő koalíciós kormánynak azt fogjuk javasolni, hogy vegye vissza a törvénytelenül szerzett vagyonokat, „a politikai segítséggel gazdagodott” a milliárdosok vagyonára pedig 75–90 százalékos oligarchaadót vessen ki – mondta keddi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi képviselőjelöltje, aki a volt pártház eladásával kapcsolatos új információkról is beszélt. – Az korábban kiderült, hogy az ingatlant 95 millió forintért vásárolta meg egy két magánszemélyből álló konzorcium és mi már akkor felvetettük, hogy jóval áron alul értékesítették az épületet. Most olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek azt igazolják, hogy húsz évvel ezelőtt az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. egyetlen emeletet vett meg 44 millió forintért, ami azt jelenti, hogy a mostani vételárért két évtizeddel ezelőtt is csupán két emeletet lehetett volna kapni, nem tizet. Az alacsony árat az ingatlan rossz állapotával magyarázták – az eladás óta eltelt egy év, építkezésnek azonban nyomát sem látni – mondta Lövei Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában