Helyi közélet

2018.03.07. 16:42

„Felháborító ez a módszer!”

Nyíregyháza - Obszcén feliratú plakátok csúfítják a városképet.

Nyíregyháza - Obszcén feliratú plakátok csúfítják a városképet.

– Sajnos, rendhagyó a helyszín, nem pedig a megszokott irodahelyiséget választottuk – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját a Korányi Frigyes utcán Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő. – Olyan óriásplakát mellett állok, ami nem kampánycélt szolgál, hanem egyszerűen csak a puszta tényt közli. Eszerint 41 új modern busszal gazdagodott a városunk. Erre fújtak rá olyan obszcén feliratot, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Felháborító ez a módszer! Nőként, háziasszonyként, városlakóként mondom, hogy közös felelősségünk megállítani ezt a folyamatot. Bárki hallathatja a hangját a demokráciában, de ennek nem ez a helye és nem ilyen a módja. Bár szórópisztoly van a kezemben, ezzel csak azt akarom demonstrálni: nem akarom ugyanazt tenni, mint az ismeretlen elkövető. Nem kaptunk arra felhatalmazást, hogy eltűnjön innen ez az ide nem illő, ráfújt felirat, amivel megrongálták a közvagyont.

– Közeleg a húsvét, a feltámadás ünnepe. Már mindannyian elkezdtünk ráhangolódni. Ebben a hangulatban igazán elszomorító szembesülni azzal a látvánnyal, amivel buszmegállókban, óriásplakátokon, feliratokon lehet szembesülni. Visszautasítom a jóérzésű emberek nevében ezt a cselekedetet! – tette hozzá Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában