Helyi közélet

2018.03.20. 09:44

Így áll a hótakarítás

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. a hajnali órákban alásózta az üzemeltetésében lévő utakat (a kivezető utakat és a nagykörutat nem társaságunk kezeli), és reggel óta hóekézzük a frissen leesett havat.

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. a hajnali órákban alásózta az üzemeltetésében lévő utakat (a kivezető utakat és a nagykörutat nem társaságunk kezeli), és reggel óta hóekézzük a frissen leesett havat. Az utak takarítását ütemezetten végzik munkatársaink, először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a gyűjtő-, összekötő- és mellékutakat, majd a lakó- és szervizutakat síktalanítjuk. Munkatársaink takarítják a járdákat és buszmegállókat is, a kerékpárutak ismételt takarítására előreláthatóan a délutáni órákban kerülhet sor.

A bokortelepülésekre vezető útszakaszokon újabb hótorlaszok nehezíthetik a közlekedést, munkatársaink a reggeli órákban Nagyszállásnál vágtak át egy méteres hóakadályt. A külterületi városrészekhez vezető utakon jellemzően egy nyomvonalat tudnak eltakarítani munkatársaink, jelenleg ezeken a szakaszokon 50-100 méterenként ún. kiszélesített kiállókat létesítenek, melyek a kétirányú közlekedést biztosítják.

A hóeltakarításban a NYÍRVV Nonprofit Kft. valamennyi gépe részt vesz, illetve vállalkozók is segítik a munkát. Jelenleg 40 munkagép folyamatosan dolgozik, egy jármű műszakonként átlagosan 150-180 km-t tesz meg, így minden városrészbe el fognak jutni munkatársaink.

- NYÍRVV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában