Helyi közélet

2018.03.19. 10:06

Ingyen, de lelkesen dolgoznak, hogy a világ kicsit jobb legyen

Nyíregyháza - Mindent elfogadunk, amit felajánlanak számunkra, a kiskanáltól a szekrénysorig.

Nyíregyháza - Mindent elfogadunk, amit felajánlanak számunkra, a kiskanáltól a szekrénysorig.

Rendkívüli vezetőválasztással kezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Nyíregyházi Csoportjának tavalyi esztendeje, mivel a korábbi csoportvezető lemondott tisztségéről. A 8 tagot és 13 önkéntest számláló, segítőkész „csipet csapat” élére így újra a korábban leköszönt Tóth Andrásné került.

Megnőtt az adakozási kedv

Az MMSZ napokban tartott közgyűlésén a régi-új vezető így számolt be a 2017-es év eredményeiről. – Folyamatos a rászorulók ellátása, továbbra is hetente kétszer várjuk ügyfeleinket székhelyünkön, Nyíregyházán, az Arany János utca 7. szám alatt. Tavaly közel kétezer regisztrált ügyfelünk volt, de gyakorlatilag több mint 4500 emberrel ápoltunk kapcsolatot. Egyre ismertebbek és elismertebbek vagyunk a városban, egyre többen érzik küldetésünk fontosságát, átérezve a szegények, elesettek gondját, baját. Megnőtt az adakozási kedv, és számos karitatív szervezet kér tőlünk segítséget. Összesen 133 zsák ruhát, cipőt, játékot osztottunk ki, nem beszélve bútorokról, háztartási cikkekről. Mindent elfogadunk, amit felajánlanak számunkra, a kiskanáltól a szekrénysorig. A Jósa András múzeumtól foteleket kaptunk, amelyeken közösen osztoztunk az Együtt Segítsünk Egymáson Egyesülettel. Nemcsak kaptunk, adtunk is, például 10 szoba wc-t, 10 rolátort, 3 kerekesszéket a Jósa András kórház pulmonológiai osztályának, hiszen ahol sok a fekvő beteg, kincset érnek ezek az eszközök. Egyszeri támogatást kaptunk a nyíregyházi önkormányzattól, a pénzből nyáron családi napot szerveztünk.

Segítenek, ahol csak tudnak

Szerteágazó tevékenységeink között éppúgy említhetem a nőnapi és anyák napi figyelmességeket, mint a sírhelygondozást, a sóstói Igricei nap gyermekprogramjait, a varrodai munkánkat, a koszorúkötést halottak napjára, a roma gasztronómia népszerűsítését, a meggyszedési és a beiskolázási vagy éppen a zöldség-, gyümölcs- és játékgyűjtési akciónkat. Szívből jövő köszönet illet minden „máltai” önkéntest, aki szabadidejét nem sajnálva, akár két évtizede, minden ellenszolgáltatás nélkül teszi a dolgát, hogy a világ kicsit jobb legyen!

Célok, tervek 2018-ban

– a meglévő, jól bevált programok, akciók, rendezvények folytatása,

– a civil szervezetekkel való kapcsolattartás erősítése, új programok szervezése,

– helyiségeink belső felújítása, rendezvényterem,

– egy laptop óriási segítséget jelentene az adminisztrációs munka hatékonyabbá tételében.

- Tóth Andrásné csoportvezető, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában