Helyi közélet

2018.03.26. 17:33

Jobbik-sajtótájékoztató: A városlakóknak joguk van tudni az igazságot

Nyíregyháza – Jászai Menyhértet vagy becsapták, vagy tudatában van annak, hogy mekkora Nyíregyháza valós adósságállománya, de nem akar nyíltan beszélni róla – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Lengyel Máté.

Nyíregyháza – Jászai Menyhértet vagy becsapták, vagy tudatában van annak, hogy mekkora Nyíregyháza valós adósságállománya, de nem akar nyíltan beszélni róla – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Lengyel Máté. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje még mindig arra kér választ, mennyi adósság terheli a várost, mennyi jelzáloghitelt jegyeztek be az önkormányzati és önkormányzati cégek ingatlanjaira. Mint fogalmazott, a kikért – és a sajtótájékoztatón is bemutatott – földhivatali tulajdoni lapok és cégjegyzékek azt mutatják, a hitelállomány jóval magasabb mint az a másfél milliárd, amit a megyeszékhely alpolgármestere elismert a múlt héten. – A városlakóknak joguk van tudni az igazságot, mert a felhalmozott tartozást nekik kell megfizetni, nekik kell kitermelni, s vannak olyan átütemezések, amelyeket már a következő városvezetés kezd el törleszteni. Itt a tényleges elszámolás ideje - mondta.

Reagálás

Sajnáljuk, hogy Lengyel Máté továbbra sem ért a számok nyelvén. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának jelenleg négy adósságot keletkeztető ügylete van. Az önkormányzat egyes saját bevételei és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének várható összege megállapítását a vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint (2019., 2020. és 2021. évekre) a közgyűlés idén tárgyalta, majd elfogadta. Ennek kimutatását bárki megismerhette és megismerheti a város weboldalán. A hivatalban lévő önkormányzat 2010-ben jelentős adóssággal vette át a város vezetését az előző polgármestertől, Csabai Lászlónétól. Az önkormányzat készfizető kezességvállalásból eredő kötelezettséggel jelenleg nem rendelkezik – reagált a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra Halkóné dr. Rudolf Éva, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában