Helyi közélet

2018.03.22. 14:39

Jobbik sajtótájékoztató: „Sikerült megközelíteni Nyíregyházán a szocialisták egykori adósságát?”

Nyíregyháza - Fontos kérdésekre vár választ a Jobbik Nyíregyházán, derült ki csütörtökön a párt országgyűlési képviselőjelöltjének, Lengyel Máténak a sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza - Fontos kérdésekre vár választ a Jobbik Nyíregyházán, derült ki csütörtökön a párt országgyűlési képviselőjelöltjének, Lengyel Máténak a sajtótájékoztatóján. A politikus egyebek mellett azt firtatta, vajon mekkora most a város és cégeinek adóssága, és mennyi milliárdos jelzálog lehet bejegyezve az önkormányzatnak és cégeinek az ingatlanjaira, miután 2014-ben az állam több mint 18 milliárd forint adósságot vállalt át az önkormányzatoktól. – Értesüléseink szerint már a négycsillagos sóstói szálloda közel egymilliárdos hitelfedezete miatt is jelzálog alatt van szinte az egész Sóstógyógyfürdő, s elfogadhatatlan az állítás, mely szerint Nyíregyházának nincs semmiféle adóssága. A nyíregyházi városvezető 2013-ban azt nyilatkozta, hogy „egy eladósodott város életében megszűnik a szuverenitás, s a bankok mondják meg, mit kell tenni”. Engem az igazság érdekel – zárta mondandóját Lengyel Máté.

Reagálás - Fidesz: „Nem értik a számokat, vagy szándékosan félrevezetik a lakosságot.”

Csak az igazság nem érdekli a Jobbik jelöltjét – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Nyíregyházán a Fidesz helyi szervezetének alelnöke. - Lengyel Máté, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóin és a közösségi médiában valótlan képet festett a város adósságállományáról, ezért tényekkel cáfolom az állításait – mondta Jászai Menyhért. - A hitelállomány 2010 végén 18 milliárd 346 millió forint volt, ma pedig 1 milliárd 574 millió. A szállítói követelések nyolc éve 2 milliárd 758 millió forintot tettek ki, míg 2018. március 22-én 166 milliót – a különbség összesen 19 milliárd 364 millió. Bár Lengyel Máté tagja a városstratégiai és környezetvédelmi bizottságnak, nem vett részt a költségvetési szavazást megelőző ülésen. Részt kell venni a munkában, így elkerülhetőek a későbbi valótlan állítások. Lengyel Máté vagy nem érti a számokat, összefüggéseket, vagy szándékosan félrevezeti a lakosságot. Kérjen bocsánatot a nyíregyháziaktól! - szólított fel végül Jászai Menyhért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában