Helyi közélet

2018.03.10. 12:34

Jövő, több mint egymilliárdból

Berkesz - Egyre több okból érdemes ellátogatni a nyírségi településre.

Berkesz - Egyre több okból érdemes ellátogatni a nyírségi településre.

Komoly fejlődést tudhat magáénak Berkesz község, hiszen közel 1,2 milliárd forint érkezett a településre a jelenlegi négy éves ciklusban – tudtuk meg nemrég a település polgármesterétől, Szidor Attilától. Utoljára akkor adtunk hírt a nyírségi községről, amikor felújították a Vay-kastély északi oldalszárnyát, s ezen az 1000 négyzetméteren az Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ (IOKK) kapott helyet. Lassan a Nemzeti Vagyonkezelő által finanszírozott tetőfelújítás munkálatai is a végéhez közelednek, ami elengedhetetlen volt az állagmegóvás érdekében.

– A Magyar Közút hozzálátott a Demecsert Berkesszel összekötő út rendbetételéhez, s így a belterületi Kossuth utcai szakasz teljesen új aszfaltburkolatot kapott. Örömünkre szolgál, hogy megtörtént annak az egészségügyi beruházásnak a közbeszerzési eljárása, amelynek nyomán új egészségház épülhet, teret adva a védőnői hálózat kiépítésének. A beruházásra 60 millió forintot fordíthatunk. S ezzel még nincs vége, mivel 90 millió forintból egy új piacot alakítunk ki a helyi termelőknek, 15 millióból pedig rendbe tehetjük a belterületi útjainkat, s az intézményeink energetikai korszerűsítésének az útján is tovább léphetünk. Most az óvodánkon a sor, amelynek a tetejére már a napelemeket is felhelyezték – sorolta a településvezető.

A település érdeke az első

Elmondta továbbá, hogy szerdán lakossági fórumot tartottak, ahol Seszták Miklós nemzetgazdasági miniszter a Vay-kastély fennmaradó közel 3000 négyzetméterének a hasznosításáról, illetve a lehetséges alternatívákról ejtett szót. Felmerült, hogy esetleg magánklinika, vagy akár idősek otthona is helyet kaphatna az épületrészben, de eredendően azt szeretnék, ha olyan nonprofit szervezet találhatna otthonra a falak között, amely a településnek is hasznára válhat. Mindemellett be kell látni: a kastély teljes felújítása néhány hónap, de még egy év alatt sem kivitelezhető. Folyamatosan pályázni kell, s lépésről-lépesre lehet csak haladni a végső cél felé.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában