Helyi közélet

2018.03.22. 14:21

MSZP-sajtótájékoztató: Tarthatatlan, hogy az egyházi iskolák az állami fenntartású intézmények normatívájának a kétszeresét kapják meg

Nyíregyháza – Minden oktatási intézménynek azonos finanszírozást kell kapnia, mert tarthatatlan, hogy az egyházi iskolák az állami fenntartású intézmények normatívájának a kétszeresét kapják meg, míg az alapítványiak sokszor még annyit sem mint az államiak. A kiemelt dotációt már az sem indokolja, hogy az egyházi intézmények nem kaphatnak uniós forrásokat a fejlesztésekhez – mondta Csabai Lászlóné.

Nyíregyháza – Minden oktatási intézménynek azonos finanszírozást kell kapnia, mert tarthatatlan, hogy az egyházi iskolák az állami fenntartású intézmények normatívájának a kétszeresét kapják meg, míg az alapítványiak sokszor még annyit sem mint az államiak. A kiemelt dotációt már az sem indokolja, hogy az egyházi intézmények nem kaphatnak uniós forrásokat a fejlesztésekhez – mondta Csabai Lászlóné. A csütörtöki sajtótájékoztatón a párt országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott: rendben van, ha az egyházak középiskolák akarnak működtetni, de ne magas színvonalon oktató, felfelé ívelő, sikeres középiskolákat akarjanak átvenni, mert az megzavarja az iskola működését – ezzel utalt arra is, hogy az egyház átvenné a nyíregyházi Kölcsey-gimnázium fenntartását, amit a szülők és a diákok is elutasítanak. – Tavaly ugyanezért hiúsult meg a Zay-szakgimnázium átvétele. A városban nagyon sok olyan épület van, amelyben bármely egyház felmenő rendszerben elindíthatja a saját középiskoláját – tette hozzá Jeszenszki András, a párt városi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában