Helyi közélet

2018.03.14. 12:54

MSZP sajtótájékoztató: „Tovább nőtt Kelet-Magyarország leszakadása”

Nyíregyháza – Kelet-Magyarország számára is kitörési lehetőséget adhatna az MSZP Tegyünk igazságot elnevezésű választási programja – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, a parlament költségvetési bizottságának elnöke, majd a 10 pontos vállalásból ötöt – bérfelzárkóztatás, hatékony egészségügy, felzárkóztató oktatás, az uniós források egymásra épülő felhasználása és a szegénység felszámolása – ki is emelt.

Nyíregyháza – Kelet-Magyarország számára is kitörési lehetőséget adhatna az MSZP Tegyünk igazságot elnevezésű választási programja – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, a parlament költségvetési bizottságának elnöke, majd a 10 pontos vállalásból ötöt – bérfelzárkóztatás, hatékony egészségügy, felzárkóztató oktatás, az uniós források egymásra épülő felhasználása és a szegénység felszámolása – ki is emelt. Ehhez kapcsolódón dr. Veres János országgyűlési képviselő a 2010-16 közötti vásárlóerő-paritáson számolt átlagbér adatokkal támasztotta alá Kelet-Magyarország leszakadását. Rámutatott, hogy az éves átlagbér növekedés mértéke nálunk mélyen alulmaradt a szlovák, a cseh vagy a lengyelének. – A legalsó és a legfelső jövedelmi decilisek között közel 20 százalékos a növekedésbeli különbség az utóbbi javára, s amíg a népesség alsó 10 százaléka átlagosan 34 ezer forinttal, addig a legfelső 683 ezerrel keresett többet, vagyis az utóbbinál a növekmény is háromszorosa annak, amit a lakosság több mint 70 százaléka ebben a megyében megkeresett – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában