Helyi közélet

2018.03.09. 07:54

Múltba néző - Sipos Zsófia emlékkiállítás Vásárosnaményban

Vásárosnamény - Több évtizede Debrecenben élt a Hortobágyi Nemzetközi Alkotótábor és a Pasztellfestők Egyesületének alapítója, Sipos Zsófia, akitől február 5-én vettek végső búcsút a debreceni temetőben.

Vásárosnamény - Több évtizede Debrecenben élt a Hortobágyi Nemzetközi Alkotótábor és a Pasztellfestők Egyesületének alapítója, Sipos Zsófia, akitől február 5-én vettek végső búcsút a debreceni temetőben. Édesanyja Nagyhodoson született, nagymamája Magosligeten, Sipos Zsófia a nyarakat Tivadaron töltötte, ez határozta meg témáinak előéletét. Képeiből emlékkiállítást rendeztek, a Tomcsányi kastélyban lévő Beregi Múzeumban, aminek megnyitóján a múzeumigazgató Varga János ismertette a város és a művész kapcsolatát. A résztvevőket a polgármester Filep Sándor köszöntötte. Sipos Zsófia 2002-ben három portrét adományozott a Beregi Múzeumnak, és a Felső-Tisza vonzásának engedve 2011-ben és 2013-ban is alkotótábort vezetett Gergelyiugornyán alkotásaikat mindkét évben bemutatták a Beregi Múzeum időszakos kiállításain, ahol a most megnyílt emlékkiállítás is látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában