Helyi közélet

2018.03.22. 09:11

Továbbra is takarítják a havat

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. az éjszakai és hajnali órákban folytatta az úttorkolatok, kereszteződések deltái, leállósávok átjárhatóságának szélesítését, és folytatódott a fizető parkolók takarítása.

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. az éjszakai és hajnali órákban folytatta az úttorkolatok, kereszteződések deltái, leállósávok átjárhatóságának szélesítését, és folytatódott a fizető parkolók takarítása. Azokról a főként belvárosi helyszínekről elszállították az összegyűjtött havat, ahol a nagy mennyiség miatt nem lehetett a zöldfelületeken elhelyezni. A társaság munkatársai főként kézi erővel elkezdték a vízelvezetők kiszabadítását a hó alól, hogy az olvadást követően a hólé elfolyhasson. Kérjük a lakosságot, hogy hasonló módon takarítsák az ingatlanok előtti csapadékvíz elvezetőket. A hulladékszállítás zavartalanságának biztosítása érdekében a kommunális gyűjtőedények környezetének takarításában a városüzemeltetés segítséget nyújt, illetve a szelektív szigetek körül megszüntetjük a hótorlaszokat.

Az ismét feltámadó szél folyamatos küzdelmet jelent a bokortanyákhoz vezető utakon, ahol a hóátfúvások újra és újra méteres hótorlaszokat építenek. Amíg a szél el nem áll, illetve amíg a hó meg nem olvad, addig naponta akár három alkalommal is vissza kell térniük ezekre a helyszínekre munkatársainknak. A külterületi városrészekhez vezető utakon első körben jellemzően egy nyomvonalat tudnak eltakarítani a munkagépek, ezeken a szakaszokon 50-100 méterenként kiszélesítik a hófalat, és ún. kiállókat létesítenek.

Az elkövetkezendő időszakban a nappali olvadás és éjszakai fagyás miatt kérjük óvatosan közlekedjenek azokon a járdaszakaszokon, ahová esővíz csatornát vezettek, illetve felhívjuk az ingatlantulajdonosok és közös képviselők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében síktalanítsák a járdákat. Kérjük, hogy az autók kiásása, vagy az utak, járdák takarítása során a havat ne az úttestre, hanem a forgalmat nem érintő helyekre, például a zöldfelületekre lapátolják.

Az olvadás miatt a NYÍRVV már elkezdte a belvízi védekezést, a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése ugyan jelentős előrelépést hozott a város számos területén, de még mindig vannak kritikus helyek, ahol szivattyúzni kell a vizet.

- NYÍRVV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában