Helyi közélet

2018.03.02. 12:47

Ünnepi állománygyűlés a Polgári Védelmi Nap alkalmából

Nyíregyháza - Péntek délelőtt a Polgári Védelem Világnapja alkalmából ünnepi állománygyűlésen emlékeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eseményen több önkéntes munkáját a megyei katasztrófavédelmi igazgató és a megyei polgári védelmi szövetség elnöke elismerések átadásával köszönt meg.

Nyíregyháza - Péntek délelőtt a Polgári Védelem Világnapja alkalmából ünnepi állománygyűlésen emlékeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eseményen több önkéntes munkáját a megyei katasztrófavédelmi igazgató és a megyei polgári védelmi szövetség elnöke elismerések átadásával köszönt meg.

A pénteki rendezvényen Gyenge László tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője ünnepi beszédében kiemelte: immáron huszonnyolc esztendeje tartanak hazánkban megemlékezéseket a polgári védelem világnapján. A polgári védelemnek történelme és hagyományai vannak, és bár az új kihívások, a növekvő társadalmi igények, és a veszélyeztető hatások mentén többször is változott a feladatrendszere, de alapvető célkitűzése, az életben maradás feltételeinek biztosítása a mai napig változatlanul megmaradt. A biztonságos élethez való jog az egyetemes emberi jogok egyike, a biztonságos magatartás kultúrája pedig az egyén szintjén kezdődik, ezért különösen fontos, hogy az emberek ismerjék a környezetüket, az abban létező kockázatokat, és tudják, miképp viselkedjenek veszélyhelyzetekben is.

Ezt követően, Mikszáth Kálmán: Mese az Árvízről című művét Rudolf Regina a Nyíregyházi Sz.C Vásárhelyi Pál Építőipari és környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziumának 10. A osztályos tanulójának előadásában hallgatták meg a résztvevők, majd elismerések átadása következett.

Elsőként a március elsején a központi ünnepségen elismerésben részesülteket ismertették, ahol Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott megyénkből Petró Istvánnak, a Dégenfeld Baktalórántházi Járási Mentőcsoport tagjának.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója négy elismerést adott át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökével közösen az önkéntesek munkájának elismeréseként.

A Polgári Védelem Napja alkalmából a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományoztak Polgárné Fekete Orsolyának, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanárának, Erdős Tamásnak, Csenger város alpolgármesterének, Nagy Györgynek, Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szatmári Szakaszmérnökség területi felügyelőjének, valamint Fekete Istvánnak, a Záhonyi mentőállomás vezető mentőtisztjének.

Az ünnepség zárásaként Bakó Bernadett, a Nyíregyházi Sz.C Vásárhelyi Pál Építőipari és környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziumának 10. A osztályos tanulója Dér István: A Tisza téli álma című művét szavalta el.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában