Helyi közélet

2018.04.04. 11:00

„Bennem is van tehetség!”

Penészlek - Csütörtök délután kiderül, melyik pályamunkát ítélték a „legaranyosabbnak” a döntéshozók.

Penészlek - Csütörtök délután kiderül, melyik pályamunkát ítélték a „legaranyosabbnak” a döntéshozók.

A gyerekek a legnagyobb művészek, mert ők a szívükből rajzolnak.” Az alábbi idézet jegyében, „Legyél Te is Arany-kezű!” címmel hirdetett országos versillusztráló versenyt 5-8. osztályos tanulók körében nemrégiben az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményében működő „Együtt-Egymásért” Tehetségpont. Az ifjú alkotóknak az Arany János emlékév kapcsán a költő Erdély című művéhez kellett illusztrációkat készíteniük.

Hat téma, 45 perc

– Az ország több pontjáról érkeztek pályamunkák, ráadásul szebbnél szebbek. A zsűri tagjai egyetértettek abban, hogy hazánk közoktatási intézményeiben számtalan ügyes kezű, kreatív, tehetséges tizenéves tanul. Értékes gyöngyszemek ők, akik alig várják, hogy bizonyíthassanak, meg- és elismertessék munkáikat a közönséggel – újságolta Hajdu Henrietta tagintézmény-vezető, akitől megtudtuk: április 5-én 16 órától fognak ünnepélyes eredményhirdetést tartani a penészleki iskolában, ahol végre kiderül, kik vihetik haza a legjobbnak járó 100 ezer, a 2. helyezettnek odaítélt 50 ezer, s a harmadik helyezettnek járó 25 ezer forintos díjat.

– Aki csütörtökön mégsem állhat fel a képzeletbeli dobogóra, az se keseredjen el, folytassa a megkezdett utat, bontogassa tovább szárnyait, tehetségét! Az eredményhirdetéssel egyidőben kiállítás nyílik az iskolában, a tárlaton minden beérkezett alkotást megtekinthetnek majd az érdeklődők, egészen a nyári szünetig – tette hozzá a tagintézmény-vezető.

Megyei szintűre tervezték, végül régiós méretűvé nőtte ki magát a térségben egyedülálló penészleki tehetségpont „Varázsszavak” című versíró versenye. Békés megyéből, Debrecenből, Balmazújvárosból, Vállajról, Őrből, sőt, még Dévaványáról is érkeztek diákok, összesen 117 tanuló írt verset a verseny napján. A gyerekek 6 cím közül (A lélek fénye, A Megváltó feltámadása, Az én tanárom, Kacsingató tulipán, Hőseinkre emlékezünk, Bennem is van tehetség) választhattak, majd 45 perc állt a rendelkezésükre a versírásra.

Együtt-Egymásért!”

– Jó hangulatban telt mindkét program, a fiatalok élményekkel telve tértek haza. A tehetségpont méltán és büszkén viseli az „Együtt-Egymásért!” nevet, hiszen ezúttal is bebizonyítottuk, hogy egy kis közösségben, intézményben is lakozhat óriási odaadás és szeretet!

– A következő nagy szabású esemény június 2-án egy országos minősítő táncfesztivál lesz a penészleki tagintézményben – mondta Klenik Sándorné, a község polgármestere.

PI

A Varázsszavak verseny helyezettjei

2. osztály:

I. helyezett: Gyarmati Mira

II. helyezett: Papp Dóra

III. helyezett: Beri Jázmin

3-4. osztály:

I. helyezett: Uri Izabella Dóra

II. helyezett: Karalecz Rubin

III. helyezett: Hugert Kincső

Különdíj: Kicska Lilla

5-6. osztály:

I. helyezett: Hermanovszky Márk

II. helyezett: Papp Boldizsár

III. helyezett: Horváth Péter

Különdíj: Vass Mihály

7-8. osztály:

I. helyezett: Pethő Zsóka

II. helyezett: Dara Teodóra

III. helyezett: Brilló Anett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában