Helyi közélet

2018.04.06. 12:37

Jobbik-sajtótájékoztató: Mikor lesznek nyilvánosak a tao-pénzek?

Nyíregyháza - Mikor lesznek nyilvánosak a tao-pénzek? címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Lengyel Máté.

Nyíregyháza - Mikor lesznek nyilvánosak a tao-pénzek? címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Lengyel Máté. A jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt elmondta: a társasági adóbevételekből 552 milliárd forint áramlott eddig sportklubokhoz, holott ezeknek a forintoknak az államkasszában lenne a helye. Bár a Kúria már kimondta, hogy a tao-pénz közpénz, az ebből kapott támogatás és annak fölhasználása közérdekű adatnak minősül, a sportklubok tehát kötelesek tételesen elszámolni, a pénzügyek sorsáról máig keveset tudni. – A sporttámogatás álcája alatt akár a korrupció, a hűtlen kezelés, az adóelkerülés is megvalósulhat. Az érintettek mindent latba vetnek, hogy ne kerüljön nyilvánosságra, honnan és hová kerültek a társasági adó terhére nyújtott sporttámogatások. A Jobbik a kormányváltást követően minden adatot nyilvánosságra fog hozni, és fokozatosan kivezeti a tao-rendszert – fogalmazott Lengyel Máté.

Reagálás

A tao-rendszer a hazai sportélet és sportinfrastruktúra fejlődésének alapvető pillére: segítséget nyújtott több mint 13 ezer sportágfejlesztési programhoz, és hogy megnyithassa kapuit 609 új, vagy megújult sportlétesítmény szerte az országban. Nyíregyházán tao-forrásból valósult meg a Continental Aréna felújítása, hét tornaterem rekonstrukciója, további öt tornaterem pedig az idén nyáron újul meg. A régi álmot valóra váltó jégpályát néhány hete adtuk át, és emellett több ezer, egyesületben sportoló nyíregyházi gyerek edzés- és versenykörülményeit is javították ezek a tao-források. A belvárosban új versenyuszoda épül, ezt a versenyzőkön kívül a lakosság is birtokba veheti – emlékeztetett dr. Szabó Tünde, a Fidesz-KDNP nyíregyházi országgyűlési képviselőjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában