Helyi közélet

2018.04.14. 14:40

Kállósemjén értékeit őrzi ez a kiadvány

Kállósemjén - Remélik, minden korosztály szívesen veszi majd a kezébe.

Kállósemjén - Remélik, minden korosztály szívesen veszi majd a kezébe.

„Rendhagyó kiadványt tart most a kezében, hiszen első alkalommal került nyomdába egy olyan gyűjtőmunka eredménye, amely teljes egészében a helyi emberek összefogásán, munkáján, Kállósemjénhez kötődő emlékein alapul” – olvasható a Kállósemjéni Értéktár 2018 című kiadvány polgármesteri köszöntőjében.

Rendszerbe gyűjtötték

„Mi itt Kállósemjénben is úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy helytörténeti értékek után kutatva, megőrizve azt az utókor számára, rendszerezzük mindazt, ami számunkra értéket jelent. Kik vagyunk, kik az őseink, honnan jöttek, és mi hová tartunk, melyek voltak Kállósemjén község történetének főbb állomásai? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, összegyűjtve a községgel kapcsolatos lényeges adatokat. Gondolatainkat nehéz volt egy mederbe terelni, amikor egy egész település értékeinek feltárását tűztük ki célként. Rájöttünk, mennyi minden fontos számunkra, mennyi mindenhez kötődünk és jelent számunkra értéket. Nagyon sokan vagyunk, akik itt születtünk, itt jártunk óvodába, iskolába, felnőttként is itt éljük az életünket. A kötet a teljesség igénye nélkül dolgozza fel Kállósemjén település történetének egy részét.

Reméljük, minden korosztály szívesen veszi majd kezébe. Ki azért, mert ismerősen hatnak a benne leírtak, ki azért, mert számára ez történelem és ezáltal megismerheti faluja múltját. Ez a kötet közös jelenünket és közös jövőnket kívánja szolgálni azáltal, hogy megőrizzük benne a múltat, amely őseink jelene volt. Értékgyűjtő munkánk egyik legnagyobb felismerése, hogy a mi jelenünk egyszer a múltja lesz ennek a településnek. Minden, amit most teszünk, a településen zajló beruházások, a közösségi események, vagy egyszerűen csak a mindennapi életünk alakítja településünk jövőjét. Hiszen egy település ereje nagymértékben függ a közösségei erejétől és mi együttesen azon dolgozunk, hogy egy vonzó települést építsünk, ahol jó élni, ahol jó lenni – fogalmaz a kiadvány köszöntőjében Belicza László, Kállósemjén polgármestere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában