Helyi közélet

2018.04.07. 10:57

Megújul a Nyírbátor – Nyírgyulaj – M3-as összekötő út

Nyírbátor, Nyírgyulaj - A forró, friss aszfalton tartották az összekötő út felújításáról szóló sajtótájékoztatót pénteken Nyírgyulaj határában. A gépek két hete dolgoznak a Nyírbátor – Nyírgyulaj – M3-as összekötő úton. A tervek szerint a nyár végén már zavartalanul haladhat a forgalom ezen a szakaszon.

Nyírbátor, Nyírgyulaj - A forró, friss aszfalton tartották az összekötő út felújításáról szóló sajtótájékoztatót pénteken Nyírgyulaj határában. A gépek két hete dolgoznak a Nyírbátor – Nyírgyulaj – M3-as összekötő úton. A tervek szerint a nyár végén már zavartalanul haladhat a forgalom ezen a szakaszon.

Kátyús szakasz

Az út még aszfaltozatlan oldalán láthatók a mély kátyúk, ahol az első rétegen végigment az úthenger, ott szembetűnő a különbség.

– Régi kérése és jogos igénye volt a térségben élőknek ez a beruházás, a hatalmas forgalom miatt igencsak elhasználódott és megrongálódott a közút – mondta dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: – 820 millió forint forrást nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból erre a szakaszra.

– Nyírgyulajról bármerre akarunk kimozdulni, ezt az utat nem tudjuk elkerülni – Becsei György, a település polgármestere szerint: a felújítás amellett, hogy javítja a közlekedési feltételeket, ártalomcsökkentő hatású is.

– A nyírgyulajiak állandó zaj és porártalomnak voltak kitéve, naponta 2400, főleg tehergépjármű halad át ezen az úton – folytatta a polgármester, miközben a mellettünk lévő szabad félpályán suhantak el a kamionok. – Biztonságossá válik az átmenő forgalom, könnyebben és gyorsabban juthatnak be Nyírbátorba, akik a városban és az ipari centrumban dolgoznak, tizedére csökkent a munkanélküliség mióta megépült és jó ütemben bővül az ipari övezet Nyírbátorban – mondta Becsei György. A polgármester nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Nyírgyulaj is vonzó lehet a vállalkozások számára, mert ezáltal is javul a település megközelíthetősége.Erre erősítettek rá dr. Danku Csaba helyettes államtitkár szavai is: – Úgy gondolom, ha ez a beruházás megvalósul, növekedhet a térség gazdasági versenyképessége.

Új befektetők és munkahelyek

– Az itt élő emberek szorgalmasak, becsületesek, szeretnek dolgozni és értenek a szakmájukhoz, de 2010 előtt nem volt elég munkaadó, nem voltak üres álláshelyek, és nem találtak munkát.

A fordulópontot az M3-as meghosszabbítása jelentette, amellyel Nyírbátor és Mátészalka bekapcsolódott az európai úthálózatba, s most már csak az ilyen rövidebb útszakaszok hiányoznak, ám ezzel a 10 kilométeres szakasszal könnyebb eljutni Nyírbátorba és környékére – hangzott el.

KO


Ütemezett kifizetések

– A településeknek szánt területfejlesztési források lényege, hogy Magyarország régióinak fejlődését biztosítsa, a hátrányokat kompenzálja. A jelenlegi adatok szerint: Nyírbátorban és térségében 62 milliárd forint támogatási igényt regisztráltak ebben az uniós költségvetési ciklusban, 26 milliárdról már döntöttek, és 17 milliárdot megkaptak a pályázók. A 2014-20-as időszakban arra törekszünk, hogy ne ragadjanak be források, valamint a sikeres pályázatokon az elnyert összegeket minél hamarabb ki is fizessük, időben elindulhassanak a programok – emelte ki a helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában