Helyi közélet

2018.04.07. 11:33

Szatmár Hangja: még lehet jelentkezni az énekversenyre

Mátészalka - Ismét elérkezett az ideje, hogy megmérettessenek a megyei pacsirták a Szatmár Hangja könnyűzenei énekversenyen.

Mátészalka - Ismét elérkezett az ideje, hogy megmérettessenek a megyei pacsirták a Szatmár Hangja könnyűzenei énekversenyen. A mátészalkai tehetségkutató – ahonnan olyan, a térségben és az országban egyaránt ismert előadók kerültek ki, mint Kertes Fruzsina, Kerekes Rajmund, Lingura Tibor vagy Opitz Barbi – még izgalmasabbnak ígérkezik. Az eddig megszokott egynapos versenyt ugyanis az idén válogató előzi meg, ahol a zsűri (Turcsán András zeneszerző, hangmérnök és Buzogány Béla színművész-igazgató) a jelentkezők közül kiválasztja a legjobb hat énekest, végül nagyszabású gálaesten dől el, ki lesz 2018-ban Szatmár Hangja.

Vendégművészek

A döntőben szakmai zsűri értékeli a produkciókat, az ítészek soraiban ül majd Keresztes Ildikó eMeRTon- és Artisjus-díjas énekesnő, színművész, előadóművész, Magyar Hajnal és Óvári Éva énektanár-énekes, Baksa András színművész, énekes és Buzogány Béla színművész-igazgató.

A gálaesten vendégművészek is színpadra lépnek: a Sztárban sztár +1 kicsi című televíziós műsorbeli partnerével, a csengeri Lingura Diánával énekel Keresztes Ildikó, visszatér a tavalyi győztes, Dia testvére, Lingura Tibor, fellép Mikes Zsüliett, a Madách Színház gyerekszínésze és a mátészalkai Latin Dance Studio táncosai.

Nyilvános

A verseny mindkét fordulójának a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház ad helyet, a válogató és a gálaest is nyilvános, előbbire a belépés díjtalan.

KM


Szatmár Hangja 2018

Helyszín: Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

Nevezési feltétel: betöltött 13. életév, hozott zenei kíséret vagy alap

Jelentkezési határidő: április 16., hétfő éjfél

Nevezési díj: a verseny napján a helyszínen lehet befizetni

A válogató időpontja: április 19., csütörtök 14 óra

A döntő időpontja: április 26., csütörtök 19 óra

Díjak: I. helyezett 100 ezer forint, II. helyezett 50 ezer forint, III. helyezett és különdíj 25 ezer forint

A jelentkezési lapot a kulturális központ Facebook-oldaláról lehet letölteni; kitöltés után visszaküldeni a [email protected] e-mail-címre vagy személyesen bevinni a kulturális központba.

További információ: Kiss Ágnes szervező: 30/459-85-15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában