Helyi közélet

2018.05.27. 09:01

118 embert kellett evakuálni Kisvárdán - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Munkavégzés közben átvágott egy 63 milliméter átmérőjű gázvezetéket egy munkagép szombat délelőtt Kisvárdán, a Litki úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, valamint száz méteres biztonsági védőzónát jelöltek ki, így átmenetileg 118 embernek kellett elhagynia az otthonát. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Családi ház pincéjébe nagymennyiségű csapadékvíz folyt be szombaton délután Jármiban, a Széchenyi utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók motoros szivattyú segítségével távolították el a vizet, amely berendezési tárgyakat veszélyeztetett. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két helyen is az erős szél miatt útra dőlt fák eltávolításához kérték az újfehértói önkormányzati tűzoltók segítségét szombaton este Újfehértó és Nagykálló között, valamint a város Pipacs utcájában. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában