Helyi közélet

2018.05.07. 15:40

14 autót tört fel Nyíregyházán

Nyíregyháza - A rendőrség elfogta az elkövetőt és vele szemben vádemelési javaslatot tett.

Nyíregyháza - A rendőrség elfogta az elkövetőt és vele szemben vádemelési javaslatot tett.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságra lopásról tettek bejelentést 2018. február 17-én. Az elkövető egy nyíregyházi sírkertben nyitott állapotban parkoló gépkocsiból tulajdonított el személyes iratokat, bankkártyát, némi készpénzt és mobiltelefont. A rendőrség haladéktalanul megkezdte az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és mielőbbi elfogása érdekében. A beszerzett adatok elemzésének eredményeképpen a rendőrök M. Attila 46 éves nyíregyházi lakost azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként, ezért ellene elfogatóparancsot adtak ki. A férfi 2018. február 20-i elfogásáig újabb gépkocsik feltöréséről, illetve a járművekből történő lopásokról érkeztek bejelentések a rendőrségre. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai M. Attilát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A illetékes bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását és a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartotta. A rendőrök M. Attilát a nyomozás alatt további 13 gépkocsi feltörésével, illetve azokból történő lopással gyanúsították meg. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság az ügyben lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában