Helyi közélet

2018.05.16. 11:47

"Aranyáron vehetünk majd import barackot"

Nyíregyháza - A szélsőséges időjárás nem öröm a gazdáknak, mert a virágba borult gyümölcsfák esetében a hosszan tartó meleg tönkreteszi a virág bibéjét, és felborul a fejlődés biológiája - írja olvasónk.

Nyíregyháza - A szélsőséges időjárás nem öröm a gazdáknak, mert a virágba borult gyümölcsfák esetében a hosszan tartó meleg tönkreteszi a virág bibéjét, és felborul a fejlődés biológiája - írja olvasónk.

Félő, hogy a barackfajták ezt nem bírják elviselni, így aranyáron vehetünk majd import barackot. Mostanában gyakran számolnak be szélsőséges időjárásról a hírek szerte a világból, remélem, az unokáim még megélik azt, hogy télen tél van, tavasszal tavasz és a többi évszak is tényleg az, aminek hívjuk. Kíváncsi vagyok, hogy a korai cseresznye egyáltalán mikor lesz a piacon? Gyerekkori emlékem fűződik ehhez: csomókba kötve, Sóstón, a szálloda teraszán árultam a vendégeknek. Jutott az árából haza és egy 50 filléres fagylaltra is. Emlékszem, annak idején ültettem májusfát, szerenádot adtam, igaz, potyára, nem díjazta a lány. De jó is, hogy így történt, mert másképpen alakult az életem, és később éppen májusban ismertem meg a két gyermekem édesanyját. Azon a bizonyos 1945. május 9-én pedig másodmagammal, 10 éves gyerekként egy órán keresztül harangoztunk a falunk templomában. Vége volt a háborúnak, örültek az emberek. Eltelt pár év májusi felvonulással, később csak majálissal, de szép és jó volt az is, hiszen fiatalok voltunk. Szívszorító volt látni a szamosi árvizet 1970 májusában, aztán részt venni a falvak újjáépítésében. A természet már csak ilyen, egyszer ad, máskor elvesz. Örömteli viszont az idei esztendő: nemrégiben két unokám is házasságot kötött, és megünnepeltük a párom születésnapját.

- Dombóvári István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában